Всесвітня історія

Оцінити підручник:
5,0 1
Всесвітня історія 7 клас Ліхтей 2015

Всесвітня історія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: І.М.Ліхтей
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 264
  • Формат файлу: pdf

Епоха Середніх віків для багатьох поколінь людей інших епох і століть оповита серпанком загадковості й таїни. Незвідане зачаровує і приваблює, спонукає до роздумів, пошуків. Відомо, шо в епоху Середньовіччя сформувалася сучасна європейська цивілізація, з'явилися деякі технічні винаходи та наукові відкриття. У середньовічні часи були започатковані основи західноєвропейського демократичного й правового суспільства. Високохудожні зразки тогочасного мистецтва, філософської, політичної та історичної думки й сьогодні живлять світову культуру, духовне життя суспільства. Саме в епоху Середніх віків зародилися більшість європейських міст.

Поглиблений інтерес учених до епохи Середньовіччя виник на початку XIX ст. У XX ст. історики почали вивчати насамперед повсякденне життя людини середньовіччя, її побут і знаряддя праці, одяг, озброєння, харчування тощо. Тож суперечки між науковцями щодо тих чи інших питань середньовічної історії не вщухають і до сьогодні.

Цей підручник поведе вас дорогами середньовічних країн і міст. Ви дізнаєтеся про визначних особистостей тих часів, спосіб життя й культуру різних пародів. За допомогою підручника ви зможете перенестися у світ серодньовічних замків і фортець, рицарів і чарівних панянок, майстрів-ремісників і вчених, монахів і веселих школярів, зумієте відчути подих минулої епохи.

Підручник складається з розділів, які розділено па параграфи. Основний зміст доповнюється історичними цікавинками.

У виданні подано практичні заняття, у яких використано уривки із історичних джерел. Поставлені запитання змусять вас замислитися над долею тієї чи іншої історичної постаті, поміркувати пад непересічними подіями чи явищами, порівняти, узагальнити й систематизувати їх.

Книжку суттєво збагачують карти, таблиці, різноманітний ілюстративний матеріал, які використовуються як самостійне інформаційне джерело історичних знань. Працювати з цими матеріалами вам допоможе поясиювальний текст, система запитань і завдань. Основні імена, терміни й дані в тексті підручника виділено іншим шрифтом. Завершують підручник хронологічна габлиця й словник найважливіших термінів.

Шановні семикласники, сподіваюся, що мандри загадковим світом епохи Середньовіччя стануть для вас не тільки пізнавальними, а й захоплюючими.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_7_lihtey.pdf
23 MB
66

Схожі матеріали