Всесвітня історія

Оцінити підручник:
2,43 7
Всесвітня історія 7 клас Гісем Мартинюк 2015

Всесвітня історія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: О.В.Гісем, О.О.Мартинюк
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Епоха Середньовіччя тривала понад тисячу років і докорінно змінила життя людей. Вона увібрала в себе велике переселення і змішання народів, хрестові походи, піднесення й занепад великих імперій, бурхливий розквіт міст. Цей час породив жорстокі війни й періоди мирної праці, великих святих і вогнища інквізиції, визначні винаходи й переслідування вільнодумців.

За десять століть склалося нове суспільство, повністю змінився вигляд Європи та Азії, зародилася європейська християнська цивілізація. Саме за доби Середньовіччя виникла більшість народів та країн, які існують і зараз. Навіть звичний для наших сучасників розподіл Європи на Західну і Східну відбувся вже тоді.

Навала варварів знищила античний світ, його господарство й культура занепали. Проте коріння європейської цивілізації збереглося, давши життя для нового піднесення.

Заступивши язичництво, постало християнство — сила, яка об’єднувала Європу. Виник і перетворився на одну зі світових релігій іслам. Проте, на відміну від християнства, він не став єдиною релігією Сходу, а існував поряд з індуїзмом, конфуціанством тощо. Тому східні суспільства помітніше відрізнялися одне від одного, ніж європейські.

У Середні віки виникли і зросли міста з їхніми ремеслами, торгівлею, соборами, університетами та особливим способом життя. Вони стали центрами формування нової європейської цивілізації, становлення і розвиток якої ви вивчатимете в наступних класах.

Перш ніж розпочати роботу з підручником, необхідно познайомитися з його змістом та структурою. Матеріал підручника об’єднано в шість розділів, кожний з яких містить від трьох до семи параграфів, які, у свою чергу, поділено на декілька пунктів. У тексті ви зустрінете виділені слова і дати. Це означає, що на них слід звернути особливу увагу.

Підручник містить дати основних подій, визначення понять і термінів, інформацію про видатних історичних діячів.

Зверніть увагу, що до імен згаданих у підручнику історичних осіб (князів, королів, імператорів тощо) у дужках подано дати правління або роки життя.

До кожного параграфа наведені запитання і завдання. Звертайте увагу на умовні позначки поряд із ними. Вони допоможуть вам краще зрозуміти, що і як необхідно виконувати.

Для того щоб вам було зручніше працювати з підручником, на його сторінках розміщені позначки. Дізнаємося їхнє значення.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_7_gisem2.pdf
16 MB
1505

Схожі матеріали