Історія України

Оцінити підручник:
4,33 6
Історія України 7 клас Гупан Смагін Пометун 2016

Історія України. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Н.М.Гупан, І.І.Смагін, О.І.Пометун
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Шановні семикласники!

 

У шостому класі, вивчаючи Історію Стародавнього світу, ви ознайомилися із давньою історією України. Цього навчального року запрошуємо вас до захопливої подорожі шляхами середньовічної України.

Нехай вашим путівником у ній стане цей підручник. Користування ним стане зручнішим, коли знатимете, що означають спеціальні позначки — піктограми.

На початку уроку ми пропонуємо вам виконати завдання, які допоможуть з'ясувати, що ви вже знаєте з нової теми.

Перевірте засвоєне на уроці — таку рубрику ви знайдете після кожного параграфа. Надруковані звичайним шрифтом запитання та завдання спрямовані на повторення змісту параграфа. Виділені курсивом завдання — складніші, вони спрямовані на перевірку вашого розуміння матеріалу уроку загалом. Не залишайте їх поза увагою, намагайтеся дати відповіді на всі типи запитань, працюючи в класі або вдома.

Домашнє задання треба виконати вдома. Частина їх передбачає міркування над темою уроку, відвідування бібліотеки, проведення екскурсії чи пошук необхідної інформації в енциклопедіях, в Інтернеті.

Для того щоб успішне виконати домашнє завдання, обов'язково повторіть матеріал теми за підручником і дайте відповіді на запитання попередньої рубрики.

Історичний калейдоскоп задовольнить вашу допитливість: тутрозміщено цікавинки з теми уроку.

У тексті підручника вам траплятимуться слова, позначені в різний спосіб:

• поняття чи дати, виділені жирним шрифтом, наприклад «князь», необхідно запам'ятати й уміти їх пояснювати. Допоможуть вам у цьому визначення виділених слів, що подані в стилізованихрамках;
• імена діячів та назви, без яких неможливо відтворити історичну розповідь, позначаються курсивним жирним шрифтом;
• слова, виділені курсивом, наприклад «воєводство», потребують вашої уваги, адже без з'ясування їхнього значення зрозуміти текст і відповісти на запитання буде складно. Значення деяких додаткових слів розтлумачуються внизу сторінки.

Під час уроків ви працюватимете в парах і групах, у загальному колі. Для цього варто пригадати правила колективної роботи, які ви знайдете в пам’ятці, розміщеній у підручнику.

Сподіваємося, що «занурення» у вир подій середньовічної історії нашої країни буде для вас цікавим і корисним.

 

pick_istoriya_ukrayini_7_gupan.pdf
21 MB
780

Схожі матеріали