Література (українська та зарубіжна, частина 2)

Оцінити підручник:
5,0 1
Література (українська та зарубіжна) 6 клас Яценко Пахаренко Тригуб Слижук 2023 (2 частина)

Література (українська та зарубіжна). Підручник інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах). Частина 2.

  • Автор: Т.О.Яценко, В.І.Пахаренко, І.А.Тригуб, О.А.Слижук
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Юний читачу! Юна читачко!

 

Корисним і пізнавальним читацьким путівником у світі літератури став для тебе цей підручник. У його першій частині ти мав / мала змогу ознайомитися з міфами різних народів світу, прочитати байки, пройнятися пафосом патріотичної лірики, поринути у святкову атмосферу творів різдвяно-новорічної тематики, дізнатися багато пізнавального про українських і зарубіжних письменників та письменниць, зокрема й сучасних.

У другій частині підручника на тебе чекають захопливі, сповнені пригод мандрівки, фантастичні подорожі на загадкові планети. Тебе зачарує краса пейзажної поезії, ти довідаєшся багато цікавого про дитинство видатних особистостей, проведеш весело час разом із героями й героїнями гумористичних творів.

Нагадаємо, що твоїм орієнтиром для пізнання високохудожнього світу української і зарубіжної літератур є такі рубрики підручника:

Читацький путівник — окреслить тобі шлях до знань та умінь, опанувати які ти матимеш можливість під час вивчення теми.
Ти вже знаєш — нагадає про те, що тобі вже відомо з уроків літератури п’ятого класу.
Ти вже вмієш — дасть змогу переконатися в тому, якими читацькими вміннями тобі вже вдалося оволодіти.
Поміркуй! — поставить тобі цікаві запитання та завдання для розуміння прочитаного, закріплення вивченого матеріалу.
Літературознавчий клуб допоможе створити уявлення про письменника чи письменницю, розкрити таємниці текстів художніх творів.
Мовна скарбничка — розкриє секрети мови, сприятиме збагаченню твого мовлення.
Літературознавчий словничок — надасть чіткі короткі визначення літературознавчих понять, розуміння яких потрібне для глибокого осмислення художніх творів.
У колі мистецтв — спонукає замислитися над зіставленням художніх образів творів української та зарубіжної літератур з іншими видами мистецтва — образотворчим, музичним, театральним, кіно, аніме тощо.
Читай і досліджуй! — зацікавить тебе можливістю виконати дослідницькі завдання або ж читацькі проекти. Такі завдання потребують чимало часу, тож учитель / учителька допоможе тобі обрати одне-два завдання, які ти зможеш підготувати самостійно чи в групі впродовж семестру.
Підсумуй! — сприятиме систематизації та узагальненню вивченого.
Читацьке дозвілля — зробить твій вільний час цікавим і корисним водночас, адже запропонує перегляд мультфільмів, екранізацій художніх творів, прослуховування музики, віртуальне відвідування музеїв, картинних галерей тощо.

У підручнику подано QR-коди, у яких «сховано» частину навчального матеріалу. Щоб прочитати прихований текст, послухати музику, переглянути фрагменти кінофільму чи мультфільму тощо, потрібно встановити на смартфон програму для читання QR-коду й навести його на позначку. Усі електронні додатки також розміщено на ресурсі.

Оцінити, наскільки добре ти працював / працювала під час вивчення певної теми підручника, тобі допоможуть такі смайлики:

Розумію і можу пояснити
Ще не зовсім розумію
Не впевнений / не впевнена

Бажаємо успіхів на твоєму читацькому шляху!

 

pick_ukrainska_ta_zarubizhna_literatura2_6_yatsenko.pdf
8 MB
2

Схожі матеріали