Українська література

Оцінити підручник:
4,5 2
Українська література 6 клас Архипова Січкар Шило 2023

Українська література. Підручник для 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: В.П.Архипова, С.І.Січкар, С.Б.Шило
  • Видавництво: "Букрек"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 248
  • Формат файлу: pdf

 

Любий шестикласнику, люба шестикласнице!

 

Сподіваємося, ти розгортаєш цей підручник у доброму настрої і з приємними передчуттями, адже на тебе чекає неймовірна подорож Країною Слова.

Цього року ти більше дізнаєшся про традиції, звичаї, обряди українців. Намагатимешся осягнути історію і характер нашого народу. Надійним помічником у цьому стане підручник.

За допомогою обрядових пісень він розповість про вірування українців, наші давні традиції, особливості відзначення дат календарного року. Наступна зупинка в мандрівці — літературні пісні. Ти, ймовірно, їх знаєш і чув / чула безліч разів. А ми розповімо ще і їхню історію.

Ти побачиш, наскільки різноманітною може бути поезія: вона описує світ дитинства, родинні цінності, природу й гармонію. Думаємо, тобі теж захочеться спробувати засобами художнього слова висловити свої почуття й емоції, бо ж вони таки виникнуть.

Ти прочитаєш історичні повісті про козацьку хоробрість, ознайомишся із жанром поеми. Одним із найцікавіших відкриттів стануть пригодницькі повісті сучасних письменників. Унікальний досвід головних героїв буде корисним і для тебе. Ми подбали, щоб навчання було пізнавальним і захопливим. А для цього створили багато найрізноманітніших завдань. Не загубитися в них допоможуть умовні позначки.

Умовні позначки:

Пригадую вивченеПригадую вивчене
Я знаю, що...
Працюю над текстомПрацюю над текстом
Працюю творчо
Виконую домашнє завдання
Працюю над проектом
Працюємо разом
Мистецька скринька

На початку кожного уроку ти побачиш слово дня. Воно пов’язане з темою заняття чи твором, який будеш читати. У кінці уроку спробуй пояснити, як слово перегукується з темою. Швидше зорієнтуватися в матеріалі підручника тобі допоможуть інші рубрики:

ЛАЙФГАК
ЗБАГАЧУЙ МОВЛЕННЯ
НОВЕ Й ЦІКАВЕ

Нехай подорож Країною Слова буде цікавою, духовно збагатить тебе, допоможе розвинути власні здібності й наповнить гордістю за наш талановитий народ!

 

pick_ukrainska_literatura_6_arkhypova.pdf
6 MB
5

Схожі матеріали