Література (українська та зарубіжна, частина 1)

Оцінити підручник:
5,0 1
Література (українська та зарубіжна) 6 клас Яценко Пахаренко Тригуб Слижук 2023 (1 частина)

Література (українська та зарубіжна). Підручник інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах). Частина 1.

  • Автор: Т.О.Яценко, В.І.Пахаренко, І.А.Тригуб, О.А.Слижук
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Юний читачу! Юна читачко!

 

Ти вже навчаєшся в шостому класі та продовжуєш цікаву подорож сторінками художніх творів, які розкриває перед тобою шкільний предмет «Література (українська та зарубіжна)». Казки, оповідання, повісті та навіть роман було прочитано та осмислено тобою в п’ятому класі. Тобі неважко було переконатися в тому, що різні народи, яких відділяють тисячі кілометрів відстані, об’єднує любов до природи, до життя, прагнення до пригод, розкриття таємниць, бажання жити в злагоді та мирі.

Наразі на тебе чекає продовження захопливої мандрівки сторінками української та зарубіжної художніх літератур, де ти ознайомишся з творами різних жанрів, зустрінешся з новими літературними героями / героїнями, дізнаєшся цікаві факти про письменників і письменниць, довідаєшся про секрети художніх образів у літературі та інших видах мистецтва. А твоїм вірним помічником у цих захопливих і пізнавальних мандрах стане підручник.

Прямуючи від теми до теми, ти поступово збагачуватимеш свій читацький і життєвий досвід, удосконалюватимеш читацькі вміння, розвиватимеш творчі здібності, навчишся глибоко осмислювати інформацію, яку ти черпаєш із кришталевого джерела літературної творчості.

Орієнтиром для пізнання художньої майстерності творів стануть відомі тобі з п’ятого класу рубрики підручника, які мають відповідні позначки. Тож пригадай їх.

Читацький путівник — окреслить тобі шлях до знань та умінь, опанувати які ти матимеш можливість під час вивчення теми.
Ти вже знаєш — нагадає про те, що тобі вже відомо з уроків літератури п’ятого класу.
Ти вже вмієш — дасть змогу переконатися в тому, якими читацькими вміннями тобі вже вдалося оволодіти.
Поміркуй! — поставить тобі цікаві запитання та завдання для розуміння прочитаного, закріплення вивченого матеріалу.
Літературознавчий клуб допоможе створити уявлення про письменника чи письменницю, розкрити таємниці текстів художніх творів.
Мовна скарбничка — розкриє секрети мови, сприятиме збагаченню твого мовлення.
Літературознавчий словничок — надасть чіткі короткі визначення літературознавчих понять, розуміння яких потрібне для глибокого осмислення художніх творів.
У колі мистецтв — спонукає замислитися над зіставленням художніх образів творів української та зарубіжної літератур з іншими видами мистецтва — образотворчим, музичним, театральним, кіно, аніме тощо.
Читай і досліджуй! — зацікавить тебе можливістю виконати дослідницькі завдання або ж читацькі проекти. Такі завдання потребують чимало часу, тож учитель / учителька допоможе тобі обрати одне-два завдання, які ти зможеш підготувати самостійно чи в групі впродовж семестру.
Підсумуй! — сприятиме систематизації та узагальненню вивченого.
Читацьке дозвілля — зробить твій вільний час цікавим і корисним водночас, адже запропонує перегляд мультфільмів, екранізацій художніх творів, прослуховування музики, віртуальне відвідування музеїв, картинних галерей тощо.

У підручнику подано QR-коди, у яких «сховано» частину навчального матеріалу. Щоб прочитати прихований текст, послухати музику, переглянути фрагменти кінофільму чи мультфільму тощо, потрібно встановити на смартфон програму для читання QR-коду й навести його на позначку. Усі електронні додатки також розміщено на ресурсі.

Оцінити, наскільки добре ти працював / працювала під час вивчення певної теми підручника, тобі допоможуть такі смайлики:

Розумію і можу пояснити
Ще не зовсім розумію
Не впевнений / не впевнена

Бажаємо успіхів на твоєму читацькому шляху!

 

pick_ukrainska_ta_zarubizhna_literatura1_6_yatsenko.pdf
8 MB
3

Схожі матеріали