Казка в шкільному курсі літератури

Оцінити підручник:
5,0 1
Антологія Казка в шкільному курсі літератури 5-6 клас Морщавка 2019 (Шкільна бібліотека)

Антологія. Казка в шкільному курсі літератури. Посібник для 5-6 класів закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Ю.О.Морщавка
  • Видавництво: "Соняшник"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 304
  • Формат файлу: pdf

 

Привіт, наше майбутнє!

 

Усі ми любимо читати історії про дивовижних істот, які у вигаданому, часто фантастичному світі долають перешкоди, потрапляють в авантюрні пригоди з карколомними ситуаціями!

Захоплює? Звичайно! Саме казка допомагає нам пережити подібне, зануритися в чарівний світ, і хоча б на деякий час забути про все довкола.

У казці кожен читач сам стає творцем, домислюючи історію, яку пропонує автор-оповідач. Ми емоційно переживаємо перемоги й поразки казкових героїв, разом із ними подорожуємо світом, знаходимо друзів та однодумців серед тих, хто любить читати такі дивовижні історії.

А дружба — це велика сила. Науковці стверджують, що той, хто має друзів, навіть живе довше та яскравіше!

У сучасному світі друга чи подругу можна знайти в соціальних мережах. Однак треба бути дуже поміркованим та обачним, адже це світ небезпечний для тих, хто стає залежним від нього! Та наша історія не про це.

Одного сонячного дня саме в соціальній мережі й познайомилися двоє дівчат: шестикласниця Вікторія з Києва та семикласниця Валерія з Харкова. Креативних і творчих дівчат познайомив Сонях.

Він став для них навігатором у подорожі літературними світами: «Пізнай свою країну» (українські казки), «Обери друга» (казки про тварин), «Навколо світу» (казки народів світу), «Казки національних меншин», «Казковий словничок», «За межами книги» (QR-коди).

Сонях допоможе Вікторії та Валерії, а також юним читачам/читачкам здобути й певні компетентності. Він запрошує на свою сторінку в мережі інтернет «Граймо разом». Саме тут можна вдосконалити вміння створювати презентації, працювати над проектами. Усього їх буде 12. «Чому саме 12?» — запитаєте Ви. Тому що це священне число, шановане в культурах багатьох народів світу. Його можна зустріти і в освіті, і в народній медицині, і в астрології. За китайським гороскопом, кожен рік проходить під знаком певної тварини, про них, до речі, йдеться в казках, а про цікаві факти — на форзацах. Про 12 та інші магічні числа пропонуємо дізнатися із цієї антології (дивись наприкінці посібника). А про подорож казковими світами — із захопливого листування дівчат.

Сподіваємося, Ви зацікавилися?! Тож рушаймо у світ пригод!

 

pick_antologiya_5_6_mershchavka.pdf
16 MB
66

Схожі матеріали