Зарубіжна література

Оцінити підручник:
5,0 1
Зарубіжна література 10 клас Волощук Звиняцьковський Філенко 2018 (проф.)

Зарубіжна література. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: Є.В.Волощук, В.Я.Звиняцьковський, О.М.Філенко
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

Вітаємо вас із переходом до старшої школи! У зв’язку із цим у вашому особистому та шкільному житті відбудеться чимало змін. Новим буде й підручник із зарубіжної літератури. Раніше ви навчалися орієнтуватися в мікрокосмі художнього тексту за окремими фрагментами літературних творів. Тепер підручник допоможе вам увійти в макрокосм культури. Разом ми читатимемо повні тексти видатних творів, на яких тримається західна цивілізація, і спробуємо системно осягнути європейську та американську літературу.

Історія свідчить: коли певна цивілізація втрачає повагу й інтерес до знакових текстів своєї культури, її існування припиняється. Зазвичай у таких випадках народжується нова цивілізація, але ніколи ще людське суспільство не мало таких потужних засобів фізичного самознищення, як нині. Отже, загибель однієї із сучасних цивілізацій може призвести до зникнення людства як такого. Щоб запобігти лиху, візьмемося до рятівного читання і намагатимемося робити це компетентно.

Слово «компетентність» походить від латинського «competentia», що в перекладі означає «поінформованість, обізнаність із певним колом питань». Однак ідеться не лише про здобуті знання, а й про вміння застосовувати їх на практиці. Так, читача можна назвати компетентним, якщо він ознайомився з інформацією про авторів прочитаних творів, засвоїв відповідні літературознавчі поняття і водночас уміє реалізувати свої знання в усних і письмових висловлюваннях, переконливо аргументує власну думку під час дискусій. Такі читачі можуть порівнювати різні художні тексти, знаходити потрібні додаткові відомості, розв’язувати творчі завдання. У своєму житті вони спираються на висновки, зроблені з прочитаного.

 

pick_zarubizhna_literatura_10_voloshchuk.pdf
12 MB
14

Схожі матеріали