Зарубіжна література

Оцінити підручник:
2,67 3
Зарубіжна література 10 клас Ніколенко Орлова Любарець 2018 (проф.)

Зарубіжна література. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: О.М.Ніколенко, О.В.Орлова, Н.О.Любарець
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Уперед, за блакитним птахом!

 

Кожна епоха творить свої художні образи, які яскравими спалахами назавжди закарбовуються у свідомості людства. Бельгійський письменник М. Метерлінк на початку XX ст. створив чудовий образ Блакитного Птаха як символ щастя, істини й смислу буття. Юні герой та героїня вирушили в далеку подорож на пошуки Блакитного Птаха, не знаючи, що він поруч із ними — у їхній рідній домівці, у їхньому серці. Але, щоб побачити й знайти його, потрібні були особливі духовні зусилля.

Кожен із нас у житті теж шукає свого Блакитного Птаха. Ми прагнемо до своєї мети, до гармонії зі світом і природою, до щасливого майбутнього в любові разом із дорогими для нас людьми.

Блакитний Птах, як і інші нетлінні образи світової літератури, дуже потрібен нашій Україні, яка шукає демократичний шлях до щастя в колі цивілізованих народів за підтримки своїх вірних дочок і синів, народжених у третьому тисячолітті. Мости культури єднають різні світи й народи, а іноземні мови та твори зарубіжних авторів сприяють порозумінню між людьми різних рас і поглядів, установленню миру й дружби на всій Землі.

Попереду тих, хто хоче жити в красивому й справедливому світі, завжди летить Блакитний Птах, нагадуючи про те, що в нашому існуванні, сповненому труднощів і суперечностей, є духовний смисл і високе призначення, а крізь хмари й буревії до нас пробивається світлий промінь надії. Мета обов’язково здійсниться, якщо ми всі разом будемо цього дуже прагнути.

Тож збираймося до незвичайного польоту — на крилах думки, мрії та фантазії! Уперед, за Блакитним Птахом — до відкриття різних країн через культуру й літературу! До відкриття самих себе й сенсу свого існування за допомогою найкращих книжок світу! Наш політ крізь епохи розпочинається...

 

pick_zarubizhna_literatura_10_nikolenko2.pdf
19 MB
919

Схожі матеріали