Зарубіжна література

Оцінити підручник:
3,48 25
Зарубіжна література 5 клас Волощук 2019

Зарубіжна література. 5 клас. Підручник для закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Є.В.Волощук
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

Дорогі п’ятикласники!

 

Сьогодні ви розпочинаєте вивчення нового шкільного предмета - «Зарубіжної літератури». Цей курс має на меті долучити вас до найкращих надбань світового письменства. Щоправда, на перший погляд він може видатися не таким уже й новим. Адже і в попередніх класах ви читали й обговорювали твори зарубіжних митців. Однак непорозуміння тут немає: предмет «Зарубіжна література» відрізняється від звичних для вас уроків літературного читання. І насамперед тим, що допоможе вам піднятися на нову сходинку самостійного спілкування з художньою книгою, стати компетентними ч итачами.

Слово «компетентність» походить від латинського «сошреїепїіа», що в перекладі означає «обізнаність із певним колом питань». Однак ідеться не лише про здобуті знання, а й про вміння застосовувати їх на практиці. Так, читача можна назвати компетентним, якщо він ознайомився з інформацією про авторів прочитаних творів, засвоїв відповідні літературознавчі поняття і водночас уміє реалізувати свої знання в усних і письмових висловлюваннях, переконливо аргументує власну думку під час дискусій. Такі читачі можуть порівнювати різні художні тексти, знаходити потрібні додаткові відомості, розв’язувати творчі завдання. Вони роблять висновки з прочитаного й спираються на них у своєму житті.

Стати такими читачами, тобто набути літературної (читацької) компетентності, вам допоможе цей підручник. Працювати з ним буде цікаво й зручно завдяки різноманітним за змістом рубрикам.

Схожі матеріали