Зарубіжна література

Оцінити підручник:
5,0 1
Зарубіжна література 7 клас Волощук Слободянюк 2020

Зарубіжна література. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: С.В.Волощук, О.М.Слободянюк
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 240
  • Формат файлу: pdf

 

Цей підручник продовжує шкільний курс світової літератури. Уміщені в ньому художні твори допоможуть вам розширити уявлення про світ і краще зрозуміти самих себе. Є в підручнику й спеціальні рубрики, опрацьовуючи які, ви навчитеся вдумливого та творчого читання. Ознайомтеся з ними.

Рубрика «Літературознавча довідка» містить визначення літературознавчих понять.

Рубрика «Консультація філолога» розкриває художні й композиційні особливості літературних творів, пояснює певні літературні явища.

Рубрика «Коментар архіваріуса» висвітлює зв’язки між літературними сюжетами та історичними подіями; розповідає про те, як було створено й опубліковано художні твори.

Рубрика «Цікаві подробиці» містить додаткові відомості про долю і творчість митців.

Рубрика «Український мотив» виявляє зв’язки життя і творчого доробку зарубіжних авторів з Україною та її письменством.

Рубрика «У світі мистецтва» ознайомлює з творами музики, живопису, театру, кіно й мультиплікації, в основу яких покладено сюжети програмових художніх текстів.

Рубрика «Літературний навігатор» містить стислу інформацію про літературні твори, які ви маєте прочитати самостійно; запитання і завдання для їх опрацювання; відомості про авторів, не представлених у розділах підручника.

У підручнику є також рубрики для роботи над новими темами. Перша з них — «Літературна розминка» — допоможе пригадати матеріал, який ви вивчали в попередніх класах або засвоїли самостійно. Друга — «Перед читанням» — спрямовує на творче сприйняття художнього тексту. Третя — «Літературний практикум» — пропонує перевірити на конкретному літературному матеріалі ваше вміння користуватися набутими теоретичними знаннями.

Інформаційні та художні тексти в підручнику супроводжуються запитаннями й завданнями для індивідуальної, парної та групової роботи. Деякі з них спрямовано на розвиток читацької фантазії та реалізацію творчих здібностей («'Творча лабораторія»), на вміння обстоювати власну думку в літературній дискусії («Подискутуймо») та поглиблення філологічних знань («Філологічний майстер-клас»), на самостійне створення проектів («Теми проектів») та виконання складних читацьких завдань («Клуб компетентних читачів»). Рубрика «Мандруємо інтернетом» формує навички знаходити, аналізувати, упорядковувати, зберігати та презентувати необхідну інформацію за допомогою сучасних технічних засобів та Всесвітньої мережі. Наприкінці кожної частини підручника подано підсумкові запитання та завдання.

Усі згадані рубрики покликані зробити вашу роботу над вивченням програмового матеріалу максимально результативною та цікавою.

Бажаємо вам успіхів!

 

pick_zarubizchna_literatura_7_voloschuk2.pdf
12 MB
164

Схожі матеріали