Основи слюсарної справи

Оцінити підручник:
3,5 2
Основи слюсарної справи Попов Пахар Паржницький Шулепіна 2020

Основи слюсарної справи. Навчальний посібник.

  • Автор: А.Ф.Попов,Т.В.Пахар, О.В.Паржницький, Г.Ю.Шулепіна
  • Видавництво: "Букрек"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

 

Друже!

 

Якщо ти хочеш стати справжнім професіоналом слюсарної справи, ця книга для тебе.

Слюсар — це робітник, який виконує обробку металів, складання, монтаж, демонтаж і ремонт різного обладнання, машин, механізмів і пристроїв. Усю свою роботу слюсар здійснює за допомогою слюсарного інструменту та найпростіших допоміжних засобів і обладнання. Він вправно вміє користуватися електричним і пневматичним інструментами, найпростішими верстатами для різання, свердління, зварювання, згинання чи запресовування.

Працю слюсаря сьогодні дуже цінують. Попри бурхливий розвиток технологій та робототехніки, завжди є попит на справжніх професіоналів. Вони можуть використовувати свої вміння як на найпростіших виробництвах чи у домашньому господарстві, так і на сучасних виробничих підприємствах, оснащених найновішою технікою.

Слюсарні роботи — це обробка металів у холодному стані, виконувана слюсарем за допомогою різних інструментів. Видів таких робіт є дуже багато. Слюсарна обробка доповнює верстатну механічну або є завершальною операцією при виготовленні металевих виробів з'єднанням деталей, при складанні машин і механізмів, а також їх регулюванні.

Посібник, який ти тримаєш у руках, дає тобі змогу не лише дізнатися основні відомості про види слюсарно-складальних робіт. Ти навчишся визначати типи з'єднань деталей, обирати різні матеріали, що застосовуються при слюсарній обробці, зокрема неметалеві, знатимеш основи стандартизації, поняття про допуски і посадки, взаємозамінність деталей.

Стати справжнім фахівцем тобі допоможуть також відомості про види, причини виникнення і способи запобігання бракові, правильну організацію робочого місця, безпеку роботи під час виконання різноманітних слюсарних робіт.

Технологія слюсарної обробки містить ряд основних операцій, які ти опануєш під час курсу «Основи слюсарної справи». Це розмітка, рубання, правка, згинання і різання металів, обпилювання, свердління, зенкування, зенкерування і розгортання отворів, нарізування різьби, клепка, притирання і доведення, пайка та інші.

Окрім відомих раціональних методів слюсарної обробки, у посібнику ти знайдеш елементи механізації та автоматизації слюсарних робіт, а також новітні технології обробки металу у слюсарній справі.

Матеріал посібника структурований таким чином, що тобі буде легко опановувати всі операції — від простих до найскладніших. Усі процеси, які має вміти виконувати слюсар-професіонал, описані детально та доступно, а велика кількість малюнків і схем не дозволить тобі помилитися у жодному з них.

Бажаємо тобі натхнення та успіхів в опануванні обраного фаху!

 

pick_osnovi_slyusarnoi_spravi_popov.pdf
6 MB
606

Схожі матеріали