Інформатика

Оцінити підручник:
5,0 1
Інформатика 7 клас Бондаренко Ластовецький Пилипчук Шестопалов 2020

Інформатика. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.О.Бондаренко, В.В.Ластовецький, О.П.Пилипчук, Є.А.Шестопалов
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 160
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі семикласники та семикласниці!

 

Ви тримаєте в руках підручник з інформатики, призначений саме для вас, учнів і учениць 7 класу. У 6 класі ви ознайомилися з особливостями побудови й опрацювання растрових і векторних зображень, навчилися створювати презентації з елементами керування показом, розробляти їх сценарії і добирати стильове оформлення слайдів.

Ви продовжували вивчення основ мови програмування Python, опанували складання та виконання алгоритмів із розгалуженнями та повтореннями.

У цьому навчальному році на вас теж очікує чимало цікавого та корисного, а пропонований підручник буде вашим надійним помічником. Пригадаймо, як із ним працювати.

Підручник складається з трьох розділів. Розділ 1 присвячений вивченню основ об’єктно-орієнтованого програмування засобами середовища програмування Python, розділ 2 — знайомству з поштовими службами інтернету, етикетом електронного листування, онлайно-вими перекладачами і хмарними сервісами, розділ 3 — опануванню табличного процесора — програми для опрацювання даних, поданих у вигляді електронних таблиць.

На початку кожного розділу вміщено матеріали за рубрикою «Повторюємо». Вони допоможуть згадати відомості, які ви вивчали з цієї теми в попередніх класах і які будуть необхідні для засвоєння нового матеріалу.

Розділ складається з параграфів і практичних робіт за темами розділу. Кожен параграф містить теоретичні відомості, приклади практичного застосування знань, питання для самоперевірки, вправи.

Питання для самоперевірки допоможуть з’ясувати, чи достатньою мірою ви опанували вивчений матеріал, а також підготуватися до виконання вправ і практичних робіт.

Вправи складаються із завдань теоретичного і практичного спрямування. Вправи з позначкою ► містять набір окремих завдань, а вправи з позначкою ►► — завдання з описом покрокового виконання. Виконуючи їх, ви здобудете необхідні практичні навички роботи за комп’ютером.

Практичні роботи дають вам змогу розвинути дослідницькі навички. Щоб успішно виконати кожну з них, ви маєте повторити матеріал, вивчений на попередніх уроках, і застосувати навички роботи з певним програмним забезпеченням.

Оцінити здобуті знання й уміння вам допоможе комп’ютерне тестування, яке можна пройти в онлайн-режимі з автоматичною перевіркою результату.

 

pick_informatika_7_bondarenko.pdf
56 MB
44

Схожі матеріали