Інформатика

Оцінити підручник:
3,4 5
Інформатика 5 клас Бондаренко Ластовецький Пилипчук Шестопалов 2018

Інформатика. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.О.Бондаренко, В.В.Ластовецький, О.П.Пилипчук, Є.А.Шестопалов
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 160
  • Формат файлу: pdf

Дорогі п'ятикласники та п'ятикласниці!

 

Ви тримаєте в руках підручник з інформатики, призначений саме для вас, учнів і учениць 5 класу. У початковій школі ви дізналися про базові поняття інформатики, навчилися працювати з комп’ютером, створювати графічні й текстові документи, шукати в Інтернеті інформаційні матеріали, маєте поняття про алгоритми та їх виконавців.

У цьому навчальному році на уроках інформатики вас очікує чимало цікавого та корисного, а пропонований підручник буде вашим надійним помічником. Як же з ним працювати?

Підручник складається із чотирьох розділів. На початку кожного розділу ви знайдете рубрику «Повторюємо». Вона допоможе вам згадати відомості, які ви вивчали в попередніх класах і які будуть корисні для засвоєння нового матеріалу.

Розділ 1 «Інформаційні процеси та системи» присвячений значною мірою повторенню та закріпленню матеріалу, вивченого в початковій школі, щоб ви змогли успішно засвоїти подальші розділи, розділ 2 «Мережеві технології та Інтернет» присвячений пошуку інформації в Інтернеті, розділ 3 «Опрацювання текстових даних» — створенню текстових документів із зображеннями й таблицями, а розділ 4 «Алгоритми та програми» — ознайомленню з алгоритмами й основними поняттями мови програмування Python.

Розділ підручника складається з параграфів і практичних робіт за темами розділу. Кожен параграф містить теоретичні відомості за темою уроку, приклади використання отриманих знань, питання для самоперевірки, вправу, комп’ютерний тест.

«Питання для самоперевірки» допоможуть з’ясувати, чи зрозуміли ви вивчений матеріал, а також підготуватися до виконання вправ і практичних робіт за комп’ютером. «Вправа» складається з теоретичних і практичних завдань. Виконуючи ці завдання, ви навчитеся краще працювати з комп’ютером. Оцінити свої знання, уміння та навички вам допоможе «Комп’ютерне тестування» з автоматичною перевіркою відповідей. Його можна пройти на сайті interactive.ranok.com.ua або в офлайн-режимі, користуючись програмою, запропонованою вчителем.

У підручнику ви знайдете інструкції до практичних робіт. Щоб виконати кожну з них, потрібно повторити матеріал, вивчений на попередніх уроках, — тоді ви зможете успішно застосувати свої знання, виконуючи завдання за комп’ютером.

 

pick_informanika_5_bondarenko.pdf
8 MB
771

Схожі матеріали