Фізика

Оцінити підручник:
3,18 17
Фізика 7 клас Головко Засєкін Засєкіна Коваль Крячко Непорожня Сіній 2015

Фізика.  Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: М.В.Головко, Д.О.Засєкін, Т.М.Засєкіна, В.С.Коваль, І.П.Крячко, Л.В.Непорожня, В.К.Сіній
  • Видавництво: "Педагогічна думка"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 248
  • Формат файлу: pdf

Споконвічно людина прагне пізнати світ навколо себе. Вона задає собі безліч запитань: чому кожного ранку встає сонце і рухається по небосхилу зі сходу па захід; чому вночі світить місяць, але не гріє; чому на небі так багато зірок; чому зима змінюється весною, а потім весна - літом, літо - осінню, після якої знову настає зима - і так повторюється з року в рік; чому гримить грім і блискавка підпалює дерева; чому одні тіла плавають у воді, а інші тонуть. Чому? Чому? Чому?. Безліч запитань. Намагання знайти відповіді на них спричинили виникнення науки, яку давні греки назвали фізикою. причинили виникнення науки, яку давні греки назвали фізикою. Назва ця походить від грецького слова ψνοίκα (фізика), що в перекладі означає єство або природа

Сучасна людина живе у світі техніки й високих технологій, насиченому різноманітними технічними пристроями. Саме фізика є теоретичною базою для їх створення. Відомо, що відкриття фізичних законів електрики та магнетизму визначило риси людської цивілізації на декілька століть наперед. Наступні відкриття в галузі фізики дали до рук людини невичерпні джерела енергії і стали основою мікроелектроніки та комп'ютерної техніки.

Але фізика - це не тільки технічні досягнення, які створюють нам комфортні умови життя (холодильники, пилососи, радіо- і телеприймачі, відеомагнітофони, комп’ютери й мобільні телефони). Фізика - це в першу чергу світогляд, який має допомогти нам зрозуміти місце людини у Всесвіті, зрозуміти її покликання і призначення. З цієї точки зору досягнення фізики - це надбання всієї людської цивілізації, важлива складова культури людства.

Що дає людині вивчення фізики? Насамперед, систематизовану інформацію про навколишній світ та уміння здобувати таку інформацію. Тільки знаючи фізику, можна проектувати й будувати машини, будинки, заводи, електростанції, засоби теле- і радіозв’язку тощо. З огляду на це фізика необхідна інженеру. Про те вона необхідна - насамперед, з професійного погляду - і майбугньому гуманітарію, і природознавцю, і лікарю. Вивчення фі зики має важливе значення для розвитку наукового світогляду та культури мислення. Виникнення світу, проблеми простору й часу, структури матерії та її найважливіших властивостей - це теж приклади проблем, якими переймаються учені-фізики.

 

pick_fizika_7_golovko.pdf
8 MB
1333

Схожі матеріали