Фізика

Оцінити підручник:
2,8 5
Фізика 10 клас Головко Мельник Непорожня Сіпій 2018

Фізика. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: М.В.Головко, Ю.С.Мельник, Л.В.Непорожня, В.В.Сіпій
  • Видавництво: "Педагогічна думка"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Шановні друзі!

 

У 10-му класі ви розпочинаєте вивчення предмета «Фізика і астрономія», в якому висвітлюються основи фундаментальних наук про природу — фізики та астрономії. Цей курс поглиблює та розширює зміст базового курсу фізики, опанування якого ви завершили в 9-му класі, а також подає цілісний астрономічний зміст, з елементами якого ви ознайомилися під час вивчення природознавства.

Вивчаючи цей предмет, ви продовжите більш ґрунтовне опанування наукових основ фізики і астрономії, поглибите уявлення про особливості перебігу природних явищ та процесів, а також методів їх дослідження, використання в побуті, техніці та технологіях.

Важливо, щоб у старших класах ви не просто розширили свої знання з фізики та астрономії, а й навчилися використовувати їх для вирішення різноманітних навчальних та життєвих практичних завдань: розв’язувати фізичні задачі, планувати та реалізовувати експеримент, аналізувати його результати, оцінювати ефективність побутових приладів та запроваджувати енергоощадні технології. Все це сприятиме і успішній підготовці до складання зовнішнього незалежного оцінювання з фізики, свідомому вибору напряму майбутньої навчальної та професійної діяльності, а також вступу до закладу вищої освіти.

Сподіваємося, що пропонований підручник допоможе вам у виконанні цих нелегких завдань та сприятиме розвитку фізичного мислення, формуванню сучасної науково-природничої картини світу, усвідомленню того, що кожна людина є невід’ємною частинкою природи і саме від нас залежить її майбутнє.

До підручника включено різноманітні творчі завдання на формування практичних умінь і навичок, практикум із розв’язування фізичних задач та лабораторний практикум. Якщо наполегливо й творчо підійдете до виконання навчальних проектів, використовуючи знання та вміння з предмета, можливо, вам вдасться зробити й власні відкриття, що в майбутньому утворять основу нових сучасних технологій.

Грунтовне опанування фізики і астрономії передбачає систематичну самостійну роботу з матеріалом, виконання астрономічних і фізичних спостережень та дослідів, розв’язування задач із використанням підручника. Виконуючи рекомендовані в підручнику завдання, пропонуйте власні оригінальні способи їх розв’язання.

Намагайтеся не тільки уважно прочитати матеріал параграфів, а й проаналізувати та усвідомити прочитане, записати основні моменти, накреслити графіки або схеми. Виконуйте вправи та завдання для самоконтролю, вміщені наприкінці кожного параграфа. Це допоможе закріпити вивчений матеріал. Якщо ви не знаходите в підручнику відповіді на всі свої запитання, скористайтеся додатковими джерелами, наприклад пошуковими системами, але пам’ятайте, що користуватися мережею Інтернет потрібно, насамперед, з метою розв’язання навчально-пізнавальних завдань.

Тож бажаємо вам творчого, цікавого та успішного вивчення фізики і астрономії.

 

pick_fizika_10_golovko.pdf
13 MB
418

Схожі матеріали