Фізика

Оцінити підручник:
5,0 1
Фізика 9 клас Засєкіна Засєкін 2017 (погл.)

Фізика.  Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням фізики.

  • Автор: Т.М.Засєкіна, Д.О.Засєкін
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Вивчаючи фізику в 7 й 8 класі, ви переконалися, що ця наука відкриває для вас багато таємниць природи, допомагає пояснити явища, які трапляються вам на кожному кроці. У 9 класі, вивчаючи електромагнітні й світлові явища, а також процеси, що відбуваються в атомах й атомних ядрах, ви зробите ще більше відкриттів! Окрім цього, ви ще раз, але вже більш ґрунтовно, дослідите механічні явища, а також дізнаєтеся про еволюцію фізичної картини світу і вплив фізики на розвиток суспільства та науково-технічний прогрес.

Полегшить вам цей шлях пізнання книга, яку ви тримаєте в руках і з якою працюватимете впродовж навчального року. У цьому підручнику — п’ять розділів. Перед кожним з них коротко викладено суть матеріалу, що міститься вданому розділі. Розділи поділено на параграфи, що починаються з коротких рубрик «Ви дізнаєтесь» і «Пригадайте». Ці рубрики повідомлять вам про основні питання, які розглядатимуться в параграфі, а також підкажуть, що потрібно пригадати з раніше вивченого. В основному тексті параграфа формули, визначення й поняття для зручності виділено шрифтом і кольором. Важливу й цікаву інформацію розміщено на кольоровому фоні.

Важливо, щоб результатом навчання стали не лише глибокі й міцні знання з фізики, ай сформовані вміння використовувати їх для розв’язання різноманітних навчальних і життєвих задач. Із цією метою в підручнику після кожного параграфа є рубрика «Формуємо компетентність», у якій пропонуються завдання різного типу: для перевірки знань, формування експериментальних умінь, виявлення творчості й креативності.

Оскільки розв’язування фізичних задач є одним з найважливіших умінь, що формуються у процесі опанування фізики, то в підручнику вміщено приклади розв’язування задач і вправи із задачами різної складності. Задачі й завдання підвищеного рівня складності позначено зірочкою (*).

Виконуючи завдання з рубрики «Перевірте себе», ви зможете самостійно або під керівництвом учителя оцінити свої знання й уміння застосовувати їх.

У кінці підручника вміщено відповіді до вправ і предметний покажчик.

 

pick_fizika2_9_zasekina.pdf
25 MB
39

Схожі матеріали