Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Język ukraiński klasa 10 Tushnitsa Pylyp 2018

Українська мова. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти з навчанням польською мовою. (Рівень стандарту)

  • Автор: Н.М.Тушніцка, М.Б.Пилип
  • Видавництво: "Світ"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 232
  • Формат файлу: pdf

Шановне учнівство!

 

Основою мовної культури особистості е грамотність, тобто дотримання загальноприйнятих літературних норм у користуванні лексичними, фонетичними, морфологічними, синтаксичними і стилістичними засобами мови. Інноваційна сутність навчання української мови полягає в тому, що тепер вн зможете впливати на освітній процес, використовуючи створені можливості для власного творчого самовираження, самопізнання, саморозвитку, набуваючи відповідних компетентностей.

Під час навчання за цим підручником вн узагальните та систематизуєте знання, здобуті в процесі вивчення основного курсу української мови. Удосконалите навички побудови текстів різних стилів і жанрів, проводитимете дослідницькі пошуки з мовознавства, роботу над проектами, навчитеся добирати лінгвокраїнознавчий матеріал.

Вправи подано різної складності: від репродуктивних до творчих, які вимагають умінь сприймати, розпізнавати, порівнювати, робити висновки. Чимало завдань дібрано для формування культури мовлення, норм мовленнєвої поведінки, навичок спілкування в різних сферах та умовах. Текстовий матеріал до вправ, насичений цікавою пізнавальною інформацією з творчого доробку вчених-лінгвістів, письменників, поетів, мислителів, слугуватиме засвоєнню найважливіших здобутків вітчизняної і світової культур.

Удосконалюючи свої знання з української мови, щоб згодом застосувати їх фахово на обраній стежці суспільного життя, пам’ятайте, що мовлення має бути не тільки правильним, а й лексично багатим, синтаксично різноманітним. Потрібно розвивати своє мовлення: вчитися усно й письмово викладати власні думки, виправляти себе, правильно будувати сказане, шукати найкращі й найдоцільніші варіанти висловлювання. Це буде не дуже важко, адже польська й українська мови мають спільні корені, що полегшує засвоєння обох мов.

Наснаги і нових відкриттів таїнн слова й снлн його змісту!

 

pick_ukrainska_mova_pl_10_tushnitska.pdf
8 MB
6

Схожі матеріали