Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Język ukraiński klasa 9 Tushnitsa Pylyp 2017

Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Н.М.Тушніцка, М.Б.Пилип
  • Видавництво: "Світ"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 232
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Перед вами новий підручник з української мови. Потоваришуйте з ним! Немає жодної сфери людського спілкування, де б не було потрібне знання мови. У її вивченні важливо дотримуватися системності й послідовності. Основою підручника є розділ граматики, який називається синтаксисом. Він вивчає живе мовлення, текст, види речень, зв’язок слів у реченні. У синтаксисі української та польської мов є чимало спільного, хоч, звичайно, є також певні розбіжності. Тому на них потрібно звернути увагу, щоб бути грамотними й ерудованими.

Запам’ятайте: попри всі найсучасніші та швидкісні інформаційні системи, основною одиницею інформації залишається живе людське слово, яке несе в собі не лише зміст і значення, але й духовну енергію, оскільки його носієм є людина. Отже, будьте уважними, допитливими та наполегливими — і перед вами відкриються велегранні можливості мови великого народу.

Якби ти знав, як много важить слово,
Одно сердечне, теплеє слівце!
Глибокі рани серця як чудово
Вигоює — якби ти знав оце!
Ти, певно б, повз болю і розпуки,
Заціпивши уста, безмовно не минав,
Ти сіяв би слова потіхи і принуки,
Мов теплий дощ на спраглі ниви й луки, —
Якби ти знав!

І. Франко

 

pick_ukrainska_mova_pl_9_tushnitska.pdf
8 MB
7

Схожі матеріали