Українська мова

Оцінити підручник:
2,67 3
Українська мова 10 клас Авраменко 2018

Українська мова. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: О.М.Авраменко
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Дорогі учні!

 

У 10-11 класах ви будете повторювати й поглиблювати знання про вивчені раніше мовні норми — лексичні, орфоепічні, орфографічні, морфологічні, синтаксичні, пунктуаційні й стилістичні. Знання цих норм, дотримання їх в усному та писемному мовленні, уроки практичної риторики сприятимуть формуванню у вас умінь і навичок для реалізації себе в дорослому житті, допоможуть стати носіями культури свого народу. Послуговуючись досконалою українською мовою, ви зможете переконати співрозмовника, повести колектив за собою, заспокоїти близьку людину, досягти успіхів і здійснити свої мрії. Адже без української мови життя людини не повноцінне.

Матеріал підручника розподілено на параграфи (усього — 64), кожен з яких має чітку й типову будову: вправа для спостереження, теоретичні відомості, п’ять тренувальних вправ, інформація з культури мовлення й домашнє завдання. Як відомо, після завершення навчання в школі на вас чекає серйозне випробування — зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. З огляду на це пропонуємо вам багато тестових завдань у форматі ЗНО (у вступних темах по 6 тестових завдань, а далі в кожному параграфі їх 10).

Творчі завдання сприятимуть виробленню текстотворчих умінь і навичок, розвиватимуть ключові компетентності — уміння послуговуватися відповідними мовними ресурсами в різних життєвих ситуаціях. Дуже важливу роль має відіграти рубрика «Культура слова», що містить відомості з грамотного наголошування слів і правильних мовних кліше.

Сподіваємося, що яскраві ілюстрації, таблиці, матеріали мережі Інтернет (рубрика з логотипом YouYube) зроблять процес вивчення мови цікавим і захопливим. Успіхів!

 

pick_ukrainska_mova_10_avramenko.pdf
16 MB
562

Схожі матеріали