Українська мова

Оцінити підручник:
3,36 44
Українська мова 10 клас Караман Горошкіна Караман Попова 2018 (проф.)

Українська мова. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Профільний рівень)

  • Автор: С.О.Караман, О.М.Горошкіна, О.В.Караман, Л.О.Попова
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі десятикласники й десятикласниці!

 

Цього навчального року ви працюватимете за підручником, який допоможе вам відчути себе носіями самодостатньої окреміш-ності — мови Івана Котляревського й Тараса Шевченка, Івана Франка й Лесі Українки, Володимира Сосюри й Олеся Гончара, Василя Симоненка й Ліни Костенко, інших майстрів українського слова.

Пізнавальне опанування глибин української мови сприятиме розвитку вашої лінгвістичної ерудиції, мовного чуття, стилістичної вправності, формуванню вмінь шляхетно спілкуватися в будь-яких життєвих ситуаціях, адже кожен із розділів підручника («Фонетика», «Орфоепія», «Орфографія», «Лексикологія», «Фразеологія», «Морфеміка і словотвір», «Морфологія», «Розвиток мовлення») ви вивчатимете в поєднанні зі стилістикою, культурою мовлення, риторикою.

Наскрізні рубрики «Мовне портфоліо», «Буду я навчатись мови золотої», «Практикум», «Спілкування» та ін. спонукатимуть вас до виконання ролей дослідників, опонентів науковців, рецензентів, журналістів, творців індивідуальних і групових проектів, учасників конференцій, дискусій з актуальних проблем сьогодення, що дасть змогу репрезентувати себе як освічену особистість, зорієнтовану на збереження і збагачення національних духовних скарбів.презентувати себе як освічену особистість, зорієнтовану на збереження і збагачення національних духовних скарбів.

Епіграфи до кожної теми кличуть вас до осмислення мовного матеріалу, висловлення гіпотетичних міркувань, формулювання висновків.

Подане поряд із текстами тлумачення слів призначено і для мобільного використання під час навчання, і для вироблення вмінь самостійно здійснювати пошукову роботу в інших інформаційних джерелах, зокрема в електронних словниках.
Інноваційною прикметою підручника є задіяння в його змісті «хмарних технологій», спрямованих на вироблення умінь самостійно працювати з інтернетними ресурсами відповідно до ваших освітніх запитів і потреб.

Якщо ви прагнете виробити неповторний мовний імідж, стилістику українського взірцевого мовлення, успішно скласти ЗНО, цей підручник — ваш помічник.

Тож запрошуємо до творчої співпраці! Успіхів вам в опануванні української мови!

 

pick_ukrainska_mova_10_karaman.pdf
19 MB
3138

Схожі матеріали