Зарубіжна література

Оцінити підручник:
5,0 1
Зарубіжна література 10 клас Паращич Фефілова Коновалова 2018

Зарубіжна література. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: В.В.Паращич, Г.Є.Фефілова, М.В.Коновалова
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 160
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

У попередні роки ви прочитали чимало прекрасних творів зарубіжних письменників, стали мудрішими й духовно багатшими, осягаючи своєрідність різних родів і жанрів, особливості індивідуального стилю письменників різних країн.

Цього навчального року ми продовжимо віртуальну подорож у просторі й часі, потрапимо до дивовижного світу Книги, відвідаємо Давню Грецію, Францію, Англію, Італію, Німеччину, СІЛА та багато інших країн. Не зрушуючи з місця, здійснимо навколосвітню подорож і знайдемо нових друзів та зустрінемося з давніми приятелями.

Скарбниця світової літератури розкриє перед вами неосяжний світ людських взаємин, допоможе збагнути вічні людські цінності та збагатитися духовно.

Читати вдумливо й творчо вам допоможуть різноманітні завдання та рубрики підручника.

Система запитань і завдань до кожної теми має три рівні.

Перший рівень містить запитання за текстом прочитаного твору та має на меті перевірити глибину засвоєння вами його змісту.

Завдання другого рівня — рубрика «Проаналізуйте!» — дещо складніші, адже вимагають від вас аналітичного мислення. Відповідаючи на ці запитання, ви характеризуватимете образи, висловлюватимете свої думки щодо прочитаного, розмірковуватимете над порушеними автором проблемами, зіставлятимете твір із сучасністю та висловлюватимете свої читацькі вподобання.

Третій рівень — рубрика «Створіть!» — передбачає роботу над завданнями творчо-аналітичного характеру: порівняння двох редакцій одного твору, дослідження історичної долі жанру, складання альманаху-збірника, ілюстрованого путівника тощо.

Могутність, мудрість і краса літератури відкриваються в усьому безмежжі перед людиною освіченою й допитливою, тому кожна із шести подорожей підручника починається біографічною довідкою про епоху, письменника, його батьківщину, анотацією твору, який ви вивчатимете.

Нині суспільство потребує людей, які не тільки знають і вміють виконувати певні операції, а й особистостей, що є компетентними, ініціативними, креативними, здатними працювати в команді, прогнозувати й досягати своєї мети.

Сподіваємося, що ця книжка стане вашим надійним помічником у вивченні зарубіжної літератури та допоможе підвищити рівень ключових компе-тентностей, адекватно оцінити навчальні досягнення, спроектувати програму подальшої самоосвіти.

Тож, працюючи з підручником, розмірковуйте, обговорюйте, сперечайтеся, зіставляйте та перевіряйте власні оцінки, пізнавайте себе та навколишній світ. Читайте, адже читання справжніх творів мистецтва ошляхетнює нас, сповнює наші душі й серця вірою в добро, світло, мир і справедливість.

 

pick_zarubizhna_literatura_10_parashchich.pdf
12 MB
293

Схожі матеріали