Географія

Оцінити підручник:
5,0 1
Географія 7 клас Гільберг Довгань Совенко 2024

Географія. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Т.Г.Гільберг, А.І.Довгань, В.В.Совенко
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Дорогі семикласники та семикласниці!

 

У 7 класі ви продовжите вивчати географію, яка, сподіваємось, зуміла зацікавити вас у попередньому році. Цьогоріч ви подорожуватимете материками й океанами нашої планети. Перш ніж розпочати вивчення параграфа, виконайте завдання та дайте відповіді на запитання, запропоновані на початку кожної теми, а потім переходьте до безпосереднього аналізу інформації, карт, схем та малюнків. Працюючи з текстом, виконуючи завдання, за потреби робіть записи у своїх робочих зошитах. Робота з підручником має супроводжуватися роботою з географічними картами, атласами, контурними картами, інтернет-ресурсами та іншими джерелами інформації. Звертаємо вашу увагу, що включені в текст числові дані призначені не для запам'ятовування, а для ознайомлення, аналізу та порівняння.

Різні види завдань позначено:
- завдання дослідницького характеру;
- самостійний пошук та аналіз інформації;
- встановлення взаємозв’язків та закономірностей у природі;
- розв’язання проблем природничого змісту;
- робота в групі або парі.

У підручнику вміщено різні рубрики. Рубрика «Словничок» містить визначення географічних термінів і понять, передбачених навчальною програмою.

У рубриці «Україна й українці у світі» вашу увагу акцентовано на важливих фактах про нашу країну та внесок наших співвітчизників у вивчення природи планети Земля.

Додаткову пізнавальну інформацію розміщено в рубриці «Дивовижні факти». Вона допоможе вам краще зрозуміти окремі питання теми, розширити знання про материки та океани. Для всіх, хто цікавиться географією і любить подорожувати, пропонуємо рубрику «Клуб мандрівників».

Для кращого розуміння навчального матеріалу користуйтеся наведеними в кінці кожного параграфа запитаннями і завданнями в рубриці «Перевіряємо себе»: чи можете аналізувати географічні явища та процеси, орієнтуватися по карті, висловлювати власну думку щодо проведених досліджєнь. Це буде стимулом до самонавчання та бажання використовувати сформовані компетенції у повсякденному житті.

Зичимо цікавих мандрівок!

Схожі матеріали