Географія

Оцінити підручник:
5,0 1
Географія 7 клас Довгань 2024

Географія. Підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Г.Д.Довгань
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2024
  • Сторінок: 320
  • Формат файлу: pdf

Шановне учнівство!

 

Минулого року ви розпочали знайомство з дивовижним світом науки географії. Ви навчалися читати й малювати карти, працювали з географічною інформацією, розв’язували географічні задачі, крок за кроком розкривали таємниці атмосфери, гідросфери, літосфери й біосфери. Тож рухаємося далі — материками та океанами нашої планети. Ви дізнаєтеся, де й чому утворюються величезні пустелі, зростають лісові масиви, височіють засніжені гори, формуються глибоководні западини та виникають острови в океанах. Цього року ви зробите нові географічні відкриття, на які людству знадобилися тисячі років.

Перш ніж розпочати подорож, підготуйте необхідне спорядження — географічні атласи, зошити, контурні карти, електронні пристрої і, звичайно ж, підручник. Шлях буде нелегким, але надзвичайно цікавим!

Підручник має п’ять розділів, які, своєю чергою, розподілені на теми й параграфи. Запитання на початку параграфа допоможуть вам пригадати раніше вивчений матеріал і підготуватися до засвоєння нового. Сподіваємося, що ви не забули: текст параграфів необхідно читати уважно, звертаючи увагу на виділені слова. Пояснення цих слів уміщено в рубриці «Мої нотатки» та у словнику в додатках до підручника. Матеріал параграфа розподілений на пункти. Кожен пункт розкриває зміст певних складових теми параграфа. Розглядаючи ілюстрації, звертайте увагу на підписи, що пояснюють зображене. Географічні об’єкти, про які йдеться в тексті, потрібно знаходити на карті.

Перевірити свої знання вам допоможуть запитання і завдання, наведені після кожного параграфа. Як їх виконувати, вам підкажуть малюнки-символи, що супроводжують різні групи завдань.

МОЇ ВРАЖЕННЯ — ви зможете поділитися своїми думками щодо нової інформації на уроці, краще зрозуміти, наскільки вона була корисною для вас.

ПЕРЕВІРТЕ ТА ОЦІНІТЬ СЕБЕ — запитання та завдання допоможуть перевірити, чи добре ви засвоїли матеріал уроку. Якщо впоралися, скористайтеся порадами на форзаці 2 та оцініть свої зусилля.

ОБЕРІТЬ, ЩО ВАМ ЦІКАВО — ці завдання не залишать вас байдужими, і вам обов’язково захочеться виконати одне з них та поділитися своїми відкриттями в класі.

МОЇ ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ — ви спробуєте себе в ролі вчених, які здійснюють наукові відкриття. Можливо, дослідження так захоплять вас, що стануть справою всього життя.

ПРАКТИЧНА РОБОТА — ви навчатиметеся розв’язувати географічні задачі, мандрувати з географічними картами. Це полегшить запам’ятовування географічних назв, розуміння географічних понять і термінів. РОБОТА В ГРУПІ — ви зрозумієте, що безмежний світ природи легше вивчати не поодинці, а спільно з однодумцями.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕОФІЛЬМ — завдяки сучасним технологіям ви зможете побачити, як виглядають най-дивовижніші місця нашої планети, дізнатися про ті чи інші процеси та явища, що відбуваються на Землі, тощо. Знайти ці відеофільми ви зможете за QR-кодами або короткими покликаннями.

На форзаці 2 розміщено поради й пам’ятки, які допоможуть вам правильно організувати роботу та виконати завдання. До посібника розроблено електронний інтерактивний додаток, який містить тестові завдання для перевірки знань.

Отже, вирушаємо в подорож світом материків та океанів!

Схожі матеріали