Розробка та виробництво техніки

Оцінити підручник:
5,0 1
Розробка виробництво конструктивні особливості нової сільськогосподарської техніки Скрипник 2019

Розробка, виробництво, конструктивні особливості нової сільськогосподарської техніки. Навчальний посібник для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти.

  • Автор: В.І.Скрипник
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

 

Останніми роками в роботі інженерно-технічних працівників навчальних закладів сільськогосподарського профілю постала проблема забезпечення навчального процесу дидактичним та інформаційним матеріалом дла якісної підготовки спеціалістів агровиробництва.

Особливо великі труднощі виникають у викладачів предметів «Сільськогосподарські машини», «Організація й технологія виробничих механізованих робіт», «Агротехнологія», «Механізація сільського господарства» - передусім через те, що з'явилося багато зразків нової сільськогосподарської техніки, зокрема ґрунтообробної й посівної, а також і через велику кількість її виробників. До того ж широким вибір машин пропонують іноземні компанії.

Розібратися в цьому важко через відсутність нових підручників і посібників із перелічених предметів, а також брак систематизованого інформаційного матеріалу з нової сільгосптехніки, пристосованого до навчальних цілей. Частина викладачів навчальних закладів у навчальному процесі розглядає на тій базі, що існує, техніку вчорашнього дня, інша частина збирає інформацію з різних джерел: науково-технічних журналів, газет, інформаційно-рекламних вісників, каталогів тощо, яку через змішаний, різнобічний характер непросто застосувати в роботі.

Для розв'язання цієї проблеми й було розроблено навчальним посібник «Розробка, виробництво, конструктивні особливості нової сільськогосподарської техніки».

У посібнику розглянуто призначення, конструктивні особливості, процес роботи перспективної техніки. Для здійснення всебічної підготовки учнів також наводиться інформація про окремі типи конструктивно застарілих, однак досі використовуваних машин.

Тематично посібник поділено на вісім розділів, кожен із яких присвячено окремому виду сільськогосподарських машин. Для полегшення сприйняття матеріалу та зручності в кожному розділі машини за призначенням розділено на групи, а за типом робочих органів і технологічним процесом роботи - на підгрупи. У кожнім із них надано загальну характеристику машин, виділено базові моделі, які розглядаються детальніше.

 

pick_rozrobka_virobnitstvo_silskogospodarskoi_tehniki_skripnik.pdf
9 MB
10

Схожі матеріали