Хімія

Оцінити підручник:
5,0 1
Хімія 9 клас Буринська Величко 2017

Хімія. Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: Н.М.Буринська, Л.П.Величко
  • Видавництво: "Педагогічна думка"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 152
  • Формат файлу: pdf

Юні друзі!

 

Ви вже стали дев’ятикласниками, отже, завершуєте здобуття базової загальної середньої хімічної освіти. А попереду — вибір профілю подальшого навчання. Незалежно від вибору профілю навчання вам потрібні загальноосвітні хімічні знання — невід’ємний складник культури людини.

У 9 класі ви ознайомитеся із теорією розчинів. Адже більшість хімічних реакцій в організмі людини, в природі, на виробництві відбуваються саме в розчинах. Ви дізнаєтеся про величезне значення розчинів у житті й практичній діяльності людини. Довідаєтесь про те, як поводяться кислоти, луги, солі у водних розчинах. Навчитеся складати відповідні рівняння реакцій, довідаєтеся й про закономірності перебігу хімічних реакцій, їхню енергетику, швидкість тощо.

Окрім того, у курсі 9 класу ви ознайомитеся з найважливішими органічними речовинами. Дізнаєтеся про їхню різноманітність і значення в навколишньому світі. Зрозумієте значення органічних сполук у життєдіяльності організмів і переконаєтеся, що принципових відмінностей між органічними і неорганічними речовинами немає.

З метою полегшення сприймання навчального матеріалу і його засвоєння автори пропонують скористатися такими порадами.

♦ Під час роботи з підручником навчальний матеріал вивчайте послідовно, не пропускаючи параграфів, щоб не порушувати логічного ланцюжка знань, які здобуваєте.

♦ Звертайте увагу на текст, що його виділено жирним шрифтом. Це найважливіший матеріал або такий, що потребує запам’ятовування.

♦ Не нехтуйте інформацією, поданою дрібним шрифтом або поза основним текстом. Вона буде цікавою для тих, хто прагне знати більше.

♦ Правильність виконання завдань перевіряйте за відповідями, наведеними в кінці підручника.

♦ Для з’ясування незрозумілих термінів вам стане у пригоді тлумачний словничок.

 

pick_himiya2_9_burinska.pdf
8 MB
20

Схожі матеріали