Хімія

Оцінити підручник:
5,0 1
Хімія 9 клас Ярошенко 2022

Хімія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.Г.Ярошенко
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

 

Юні друзі й подруги!

 

За цим підручником ви продовжите вивчати хімію. Набуті предметна й ключові компетентності знадобляться вам у повсякденному житті та подальшому особистісному розвитку.

Навчальний матеріал підручника охоплює повторення основних питань курсу хімії 8 класу й чотири нові теми: «Розчини», «Хімічні реакції», «Початкові поняття про органічні сполуки», «Роль хімії в житті суспільства».

Перші дві теми стосуються винятково важливих хімічних понять про розчини та хімічні реакції. Третя тема ознайомить вас із найважливішими органічними сполуками. У повсякденному житті органічні речовини вам трапляються частіше, ніж неорганічні, оскільки їх значно більше, вони є компонентами їжі й відіграють важливу біологічну роль.

Щоб хімія в 9 класі була для вас зрозумілою й доступною, підручник струк-туровано таким чином: текст параграфа — учнівський експеримент — сторінка ерудованих — стисло про основне — знаємо, розуміємо — застосовуємо.

Тексту параграфа передує анонс «Опанувавши матеріал параграфа, ви зможете...» . З нього ви дізнаватиметесь, який внесок у скарбничку вашої предметної компетентності в хімії робить кожний параграф, за умови, що ви будете працювати систематично й наполегливо. Текст поділено на логічно завершені порції нового матеріалу, які мають підзаголовки. Зроблено це для того, щоб сприяти вашій самостійній роботі з підручником. Рубрика «Учнівський експеримент» містить завдання, виконуючи які, ви будете здобувати й закріплювати нові знання. У рубриці «Стисло про основне» кількома реченнями узагальнено основний зміст параграфа. «Інформаційна сторінка» містить додаткові відомості про видатних учених-хіміків. «Сторінка ерудованих» — це слушна нагода розширити й поглибити світогляд додатковими відомостями про речовини та явища. У рубриці «Знаємо,розуміємо» вміщено запитання, складені з дотриманням державних вимог до очікуваних результатів навчальної діяльності. У рубриці «Застосовуємо» запропоновано завдання для письмового виконання, що потребують практичного використання набутих знань у змінених чи нових умовах та обов’язково — творчого підходу. Успішному навчанню сприяють уміння працювати в групі (команді). Для їхнього вдосконалення до тексту параграфів включено рубрику «Попрацюйте групами».

Ви завжди зможете самостійно здобути знання, скориставшись додатковими джерелами інформації, на які вас зорієнтує рубрика «Працюємо з медійними джерелами». А якщо забажаєте самостійно вивчати хімію в позаурочний час і виявляти свою творчість, скористайтеся поданою в підручнику тематикою навчальних проектів.

Наприкінці підручника вміщено «Предметний покажчик», «Іменний покажчик» і «Відповіді до розрахункових задач».

Зверніть увагу на те, що зміст параграфів взаємопов’язаний. І якщо ви не опрацюєте хоча б один з них, виникнуть труднощі у вивченні наступних.

Сподіваюся, що підручник створить надійне підґрунтя для подальшого набуття хімічних знань.

Успішного вам навчального року й вагомих навчальних досягнень з хімії!

 

pick_himiya_9_yaroshenko3.pdf
8 MB
27