Основи здоров'я

Оцінити підручник:
5,0 1
Основи здоров'я 9 клас Гущина Василенко Колотій 2017

Основи здоров'я. Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Видавництво: "Сиция"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 192
  • Формат файлу: pdf

Шановні дев’ятикласники і дев’ятикласниці!

 

Набуті у школі життєві навички та сформовані компетентності важливі для становлення вас як особистості, вони допомагають будувати систему особистісних цінностей та набувати вмінь, необхідних для успішної самореалізації.

Нова українська школа серед 10 ключових компетентностей виділяє компетентність «Екологічна грамотність і здорове життя», що включає:

• уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку;
• усвідомлення ролі навколишнього середовища в житті і здоров’ї людини;
• здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.

Про все це йдеться в підручнику «Основи здоров’я».

Великими блоками у підручнику представлено матеріали для формування компетентності «Уміння навчатись протягом життя». Ви вчитиметеся визначати навчальні цілі та встановлювати шляхи їх досягнення, працювати з великими обсягами інформації та критично оцінювати її, обирати свій стиль навчання для найкращого особистого прогресу.

Соціальні і громадянські компетентності дозволять вам тепер і в майбутньому працювати в команді, прогнозувати результат своєї діяльності і досягати його, брати відповідальність за спільні рішення, за свої вчинки, планувати своє життя і самореалізовуватись.

Формуванню цих компетентностей більшою мірою, а також інформаційно-цифрової компетентності присвячений наш підручник. Саме тому вам пропонуються завдання, що допоможуть набути таких навичок: вирішувати проблеми, застосовувати емоційний інтелект, навчатись протягом життя, ефективно спілкуватись, оцінювати ризики та приймати рішення, конструктивно керувати емоціями, критично мислити.

Ми пропонуємо познайомитися з видатними постатями минулого і сучасності, життя яких може бути прикладом для наслідування та давати уроки мужності й милосердя, цілеспрямованості та прагнення до успіху. Також ми використовуємо прийом сторітеллінг (зіюгуіеіііщї): подаємо притчі, повчальні оповідки, історії з життя, які допоможуть вам вчитись не на своїх, а на чужих помилках, уберегтись від хибних рішень і вчинків.

Інфографіка, інтелект-карти, малюнки та схеми спонукатимуть вас до аналізу відомої вам інформації та вироблення свого бачення феномену життя і здоров’я, життєвого кредо, до встановлення цілей, дотримання здорового способу життя, допоможуть розвивати навички самооцінювання, самопізнання, саморозвитку та самореалізації, професійного самовизначення.

 

pick_osnovi_zdorovya_9_gucschina.pdf
14 MB
24

Схожі матеріали