Основи здоров'я

Оцінити підручник:
2,86 7
Основи здоров'я 5 клас Бойченко Василенко Гущина Василашко Коваль Гурська 2018

Основи здоров'я. 5 клас. Підручник для закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Т.Є.Бойченко, С.В.Василенко, Н.І.Гущина, І.П.Василашко, Н.С.Коваль, О.К.Гурська
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 176
  • Формат файлу: pdf

Дорогий п’ятикласнику!

 

Основи здоров’я — дуже важливий шкільний предмет, адже саме на цих уроках ти дізнаєшся, як бути здоровим, зробити своє життя безпечним, правильно поводитися в різних ситуаціях. Навчившись організовувати свій день, ти встигатимеш робити багато цікавих справ і не втомлюватися. Матеріали підручника підкажуть також види активного відпочинку для зміцнення організму і підготовки до нових звершень у навчанні, спорті, улюбленій справі.

У підручнику розповідається про правила спілкування з дорослими, однолітками, родиною. Ти поступово навчишся бути відповідальним не тільки за себе, а й за родичів, друзів і однокласників.

Підручник складається зі вступу і чотирьох розділів: «Здоров’я людини», «Психічна і духовна складові здоров’я», «Фізична складова здоров’я», «Соціальна складова здоров’я». Для засвоєння і закріплення матеріалу є рубрики «Завдання», «Поміркуй», «Пригадай», «Це допоможе в житті», «Словничок». Рубрика «Перевір себе» допоможе після вивчення кількох параграфів самостійно оцінити свої знання, а також рівень практичних навичок, сприятливих для здоров’я і життя.

Під час виконання завдань рубрики «Моделюй — набувай життєвих навичок» ти зможеш самостійно або в групі з однокласниками набувати важливих навичок: дбайливого ставлення до життя й здоров’я; уміння приймати рішення; спілкування з ровесниками та старшими; співчуття та милосердя; протистояння виявам насилля в учнівському колективі; активного слухання; безпечного користування джерелами інформації; безпечної поведінки в побуті та природі тощо.

Завдання рубрики «Попрацюйте в парі або в групі» мають кілька переваг. Спілкуючись із однокласниками, ти можеш обговорити життєві ситуації, уявити себе в різних ролях, виявити свої найкращі риси.

Усі параграфи читай уважно, зупиняйся та відповідай на запитання в тексті. Це допоможе краще зрозуміти матеріал. У рубриці «Ситуаційні завдання» наводяться життєві ситуації. Розв’язання таких завдань застереже тебе та твоїх однокласників від прикрощів і негараздів.

Вивчай із цікавістю основи здоров’я, здобувай нові знання і вчися застосовувати їх у житті.

 

pick_osnovi_zdorovya_5_boychenko2_p.pdf
21 MB
216

Схожі матеріали