Трудове навчання (технічні види праці)

Оцінити підручник:
5,0 1
Трудове навчання 8 клас Терещук Захаревич 2016 (техн.)

Трудове навчання (технічні види праці). Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: А.І.Терещук, М.А.Захаревич
  • Видавництво: "Літера ЛТД"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 200
  • Формат файлу: pdf

Дорогі друзі!

 

У восьмому класі на уроках трудового навчання ви ознайомитесь із металом як конструкційним матеріалом і почнете опановувати технології його обробки. Ви розширите свої знання про властивості металів, отримані на уроках фізики і хімії. Дізнаєтесь, як правильно і яким інструментом їх обробляти.

Ви продовжите освоєння графічної грамоти, будете вчитися читати кресленик і виконувати технічний рисунок (якщо є можливість і бажання - навіть засобами комп’ютерної графіки), щоб краще уявити майбутній виріб.

Цей підручник допоможе вам не просто відпрацювати прийоми розмічання заготовок, операції різання, рубання, обпилювання металу, нарізання різьби тощо, а й продемонструє через покрокові фотоілюстрації процес виготовлення потрібних і красивих речей.

А параграфи, присвячені основам комбінаторики, засобам художнього конструювання, історії та принципам дизайну, без сумніву, надихнуть вас на власні оригінальні ідеї.

Перш ніж приступити до навчання, запам’ятайте схематичні позначки з «Путівника учня». З їх допомогою ви зможете ефективно засвоїти матеріал.

Працювати з металом складно. Щоб досягти успіху, ви маєте бути дисциплінованими і обережними, вам знадобиться наполегливість, уважність, а ще - здатність творчо і сміливо мислити. Досить часто перші успіхи у шкільній майстерні - це перші кроки до омріяної професії. І тут не варто недооцінювати «ручної праці» - навіть якщо у майбутньому ви збираєтесь віддати перевагу розумовій праці. До речі, дизайнер іМас, iPhone та iPad Джоні Айв стверджує, що своїм успіхом завдячує передусім батькові - вчителю трудового навчання, який прищепив йому інтерес до створеного людиною середовища, бажання виготовляти красиві й корисні речі та вивчати технології.

Тож бажаємо успіхів!

 

pick_trudove_navchannya_8_tereshchuk2.pdf
20 MB
11

Схожі матеріали