Трудове навчання (технічні види праці)

Оцінити підручник:
4,0 2
Трудове навчання 8 клас Гащак Дятленко Терещук Тименко Туташинський 2016 (техн.)

Трудове навчання (технічні види праці). Підручник для 8-го класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: В.М.Гащак, С.М.Дятленко, Б.М.Терещук, В.П.Тименко, В.І.Туташинський
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

 

Юний друже!

 

З кожним роком у тебе з’являється дедалі більше можливостей проявити свої здібності в різноманітних видах трудової діяльності.

На уроках трудового навчання у восьмому класі ти вивчатимеш технології, без яких неможливо створити сучасну техніку. Ти здобудеш новий досвід, знання та вміння, що необхідні в житті кожній особистості, зможеш розвинути свої найкращі якості, потрібні для того, щоб стати успішною людиною. Насамперед, звичайно, необхідно любити свою роботу та поважати працю інших людей. Не менш важливо бути організованим, творчо ставитися до праці, розробляти й реалізовувати власні проекти.

Найповніше розкрити свої здібності можна в тих видах навчальної та трудової діяльності, що відповідають твоєму покликанню. Цей підручник допоможе тобі знайти своє місце в житті й зорієнтує тебе на вибір профілю подальшого навчання та майбутньої професії.

Працюючи з підручником, добре поміркуй над запитаннями, що містяться на початку кожного параграфа. Вони допоможуть і пригадати вже вивчене, і визначити, яких компетенцій тобі ще бракує. Зверни увагу на піктограми та інші умовні позначення, що використовуються в підручнику. Основну інформацію та нові для тебе слова виділено в тексті курсивом. На яких сторінках можна знайти значення нових слів, підкаже предметний покажчик.

Зрозуміти технологію виготовлення виробів тобі допоможуть практичні роботи, до яких пропонуються графічні зображення виробів, технологічні картки та проектні завдання. Беручись до роботи, не забувай про безпеку праці, адже будь-яка робота втрачає свою цінність, якщо загрожує життю і здоров’ю людини чи завдає шкоди довкіллю. Тож будь уважним і використовуй свої знання й творчі здібності повсякчас.

У розділі «Технологія виготовлення виробів інтер’єрного призначення» ти отримаєш уявлення про нові композитні матеріали, з яких виготовляють вироби інтер’єрного призначення. Композити поєднують у собі такі властивості, як твердість і пластичність. Зокрема, гіпсокартон зберігає твердість гіпсу і пластичність картону, а з гартованого скла можна легко утворити предмети різної форми, наприклад сходинки.

Якщо ти допитливий, то неодмінно звернеш увагу на тексти підручника, призначені саме для тебе. Дізнаєшся про природні композити: павутиння у п’ять разів міцніше за сталь і водночас дуже еластичне. Можливо, у тебе з’явиться бажання утворити композит із розповсюджених природних матеріалів України? Наприклад, властивості деревини поєднати із пластикою глини. Як би ти назвав такий український композит?

 

pick_trudove_navchannya_8_gashchak.pdf
25 MB
65

Схожі матеріали