Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 2
Українська мова 8 клаc Ворон Солопенко 2016

Українська мова. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою.

  • Автор: А.А.Ворон, В.А.Солопенко
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2016
  • Сторінок: 258
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі друзі!

 

Вітаємо вас із початком нового навчального року! У восьмому класі ви продовжите оволодівати багатствами української мови. У попередні роки ви дізналися про частини мови, їх значення, граматичні ознаки та правопис. Цей підручник розповість про такі розділи науки про мову, як синтаксис і пунктуація. Ви ознайомитеся з особливостями будови словосполучення і речення, опануєте правила вживання розділових знаків у простому реченні. Знання, які ви здобудете, допоможуть вам грамотно висловлюватися.

Щоб пригадати вивчене раніше і краще засвоїти новий матеріал, дайте відповіді на запитання на початку кожного параграфа або виконайте вправу-дослідження. Правила треба запам’ятовувати, а підказки допоможуть з'ясувати складні моменти у вивченні теми. Мовні задачі сприятимуть розвитку логічного мислення, а вправи з ключами дадуть змогу самостійно перевірити, чи правильно виконано завдання.

Основне в навчанні мови — це вміння спілкуватися. Набути таких навичок допоможе рубрика «Культура спілкування», матеріали до уроків розвитку зв’язного мовлення, вправи для складання діалогів та завдання для роботи в групах. Із текстів рубрики «Ми діти твої, Україно!» ви дізнаєтеся про видатних українських діячів науки, культури.

Контрольні запитання і завдання, вміщені після кожного розділу, зорієнтують у тому, що ви повинні знати і вміти. Вчіться самостійно визначати рівень своїх знань і вмінь.

У розділі «Додаток» ви знайдете тлумачний та українсько-російський словники, зразки мовних розборів. Вони стануть у пригоді під час виконання багатьох вправ.

Бажаємо вам успіхів на шляху до знань!

 

pick_ukrainska_mova_8_voron2.pdf
12 MB
29

Схожі матеріали