Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська мова 5 клас Ворон Солопенко 2022

Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: А.А.Ворон, В.А.Солопенко
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 265
  • Формат файлу: pdf

 

Любі друзі!

 

Ви хочете стати освіченими, навчитися мови, яка відкри-и хочете стати освіченими, навчитися мови, яка відкриває світ пізнання і супроводжує людину все життя. Цей підручник стане вам добрим помічником і порадником: розкриє таємниці української мови, підкаже, як правильно написати букву чи слово, як скласти речення, де поставити розділовий знак тощо.

Щоб цікавіше було вивчати правила, на початку кожного параграфа виконайте вправу-дослідження і дайте відповіді на запитання. Крім основного, стисло викладеного правила, уважно прочитайте ще й підказку. Вона допоможе краще зрозуміти матеріал. А завдання для міркування навчать вас логічно мислити.

Виконуючи вправи з ключами, розв’язуючи мовні задачі, розгадуючи шаради, ви переконаєтесь, що вивчення мови — не тільки необхідність, а й дуже цікава справа.

Після кожного розділу підручника вміщено контрольні запитання та завдання, які підготують вас до тематичної атестації. Використовуючи матеріал до уроків мовленнєвого розвитку, працюючи з ілюстраціями, ви вдосконалюватимете свої вміння грамотно писати й говорити.

Частіше звертайтеся до словників й узагальнювальних таблиць у розділі «Додаток». Вони стануть у пригоді під час виконання багатьох вправ. Сподіваємося, вам сподобається рубрика «Наш календарик». Відомості про державні, національні й релігійні свята поєднано із запитаннями до вивчених мовних тем.

Під QR-кодами вміщені тренувальні тести до розділів підручника й аудіодиктанти. А здобувати навички правильного слововживання допоможе рубрика «І від тебе теж залежить мови рідної краса».

Успіхів і наснаги вам, дорогі п’ятикласники й п’ятикласниці!

Ви подолаєте всі труднощі на шляху до знань, якщо по-справжньому потоваришуєте з навчальною книжкою.

 

pick_ukrainska_mova_5_voron2.pdf
8 MB
49

Схожі матеріали