Мистецтво в нашому житті

Оцінити підручник:
5,0 1
Мистецтво в нашому житті 7 клас Терещенко 2020 (Шкільна бібліотека)

Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: А.І.Терещенко
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2020
  • Сторінок: 96
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні друзі!

 

Ця книжка розповість вам про цікавий і захопливий світ мистецтва. Мистецтва, що оточує нас повсякденно.

У цьому навчальному році ви продовжите знайомитися з розмаїттям світу мистецтва — від народних джерел до новітніх мистецьких явищ, пізнаєте секрети архітектури, дизайну, сучасних музичних напрямів.

Ця книжка допоможе вам ще більше зануритися в цей цікавий і захопливий світ. Ви дізнаєтеся, як сучасні митці, використовуючи традиційні види декоративно-ужиткової творчості, роблять наше життя та довкілля красивим, модним і сучасним. Побачите геніальні рішення сучасних архітекторів, які, зберігаючи традиції, оновлюють наші міста на користь комфортності проживання в них людини або створюють нові красиві споруди з піклуванням про наше довкілля та побут. А ще ця книжка занурить вас у надзвичайно цікавий світ дизайну, сучасної музики і нових мистецьких явищ, що оточують нас щодня.

Ви можете використовувати матеріали цього видання під час виконання різних проектів, наприклад «Декоративно-ужиткове мистецтво в нашому повсякденні», «Традиційні види декоративно-ужиткового мистецтва у творчості сучасних майстрів і дизайнерів», «Виклики сьогодення перед сучасною архітектурою містобудування», «Дизайн і побут», «У вирі медіамистецтва» і т. п.

Сподіваємося, що вам захочеться дізнатися ще більше, відкривати все нові й нові обрії різних сфер мистецької діяльності людини.

Імовірно, з-поміж вас знайдуться скептики, які скажуть: «Навіщо нам це?». Можливо, ви не повірите, але завдяки мистецтву перед людиною відкривається безмежний простір для вільних взаємин зі світом, вона стає більш упевненою, самодостатньою, креативною, і, напевне, ці якості допомагають ставати їй більш успішною в житті. На підтримку цього пригадаймо слова мистецтвознавиці Франсуази Барб-Ґалль: «Цілком можна сказати, що мистецтво нічого не дає, а водночас - воно дає можливість жити по-іншому. Дітей, які ближче знайомляться з мистецтвом, чекають суцільні виграші - від естетичного задоволення до розвитку автономії, розуму, пізнання різних видів свободи».

Тож рушаймо в цікаву подорож світом мистецтва, що оточує нас.

 

pick_mistetstvo_nashomu_zhitti_7_tereshchenko.pdf
5 MB
51

Схожі матеріали