Історія України

Оцінити підручник:
3,33 3
Історія України 7 клас Гісем 2015

Історія України. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: О.В.Гісем
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2015
  • Сторінок: 272
  • Формат файлу: pdf

Любі друзі!

 

У цьому навчальному році ви розпочнете вивчати систематичний курс історії України. Він дозволить вам сформувати уявлення про події далекого минулого нашої Батьківщини — від Великого розселення слов’ян (V-VIII ст.) до початку XVI ст.

Надійним помічником у цьому стане підручник, який ви тримаєте в руках. Пропонуємо вам кілька порад, дотримання яких є запорукою успішної роботи з ним на уроках і вдома. Перед початком роботи з підручником необхідно ознайомитися за змістом з його структурою. Матеріал підручника об’єднано у п’ять розділів, кожен з яких містить декілька параграфів, що своєю чергою поділяються на пункти. У тексті ви побачите виділені слова (поняття, терміни, імена) і дати, на які необхідно звернути особливу увагу. Важливу роль для розуміння матеріалу відіграють численні ілюстрації і карти. Розглядаючи ілюстрації, обов’язково читайте підписи до них, які пояснюють зміст зображеного. Історичні карти допоможуть вам з’ясувати, де саме відбувалися події, про які йдеться в тексті, або які зміни вони спричинили. Опрацьовуйте подані у параграфах уривки з історичних джерел (спогадів сучасників, документів тощо) і цікаві факти. Вони сприятимуть повнішому осмисленню матеріалу. Після кожного пункту параграфа запропоновано запитання, які допоможуть вам зрозуміти головну думку опрацьованого матеріалу. Також запитання розміщені під ілюстраціями і картосхемами. Вони акцентують увагу на головному.

Після кожного параграфа подані запитання і завдання. Вони допоможуть вам осягнути вивчений матеріал загалом. Закінчивши навчальну тему, ви матимете можливість підсумувати вивчений матеріал за наведеними після неї узагальнюючими запитаннями і завданнями.

Кожна тема містить одне-два практичні заняття за розглянутим матеріалом. Готуючись до них, спочатку опрацюйте поданий навчальний текст, а потім, опираючись на рекомендації вчителя, виконайте завдання. Результати роботи обговоріть разом із іншими учнями на наступному уроці.

Взявши до уваги ці поради, перегорніть наступну сторінку й розпочніть знайомство з історією.

 

pick_istoriya_ukrayini_7_gisem.pdf
30 MB
42

Схожі матеріали