Україна і світ

Оцінити підручник:
5,0 1
Україна і світ 6 клас Щупак Власова Секиринський Кронгауз Посунько Павловська-Кравчук 2023

Україна і світ. Вступ до історії та громадянської освіти. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: І.Я.Щупак, Н.С.Власова, Д.О.Секиринський, В.О.Кронгауз, А.М.Посунько, В.А.Павловська-Кравчук
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2023
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Шановні шестикласниці та шестикласники!

 

У 5 класі ви вже розпочали мандрівку світом історії людства та громадянського суспільства. У цьому році продовжите пізнавати світ, осмислювати історичні події і навчатися бути справжніми громадянами — патріотами своєї держави!

Насамперед у цьому році ви будете вивчати людину та її місце у спільноті інших людей, визначати місце родини в житті окремої особистості й усього суспільства, досліджуватимете власну історію. Ви дізнаєтесь, як виникла сім’я та які історичні форми вона має, чому міста є основою цивілізації, як зароджувалися громади, які форми держави й управління існують сьогодні та як вони виникали.

Для цього, спираючись на ваші знання з курсу 5 класу, ви детальніше ознайомитеся з особливостями розвитку людської праці, господарства, культури; дізнаєтеся про поняття соціального статусу, поринете в історію українського державотворення. Поєднуючи знання з історії та громадянської освіти, зможете дати відповідь на запитання: «Яке місце в історії належить людині та суспільству?». А ще — допомогти своїм старшим родичам і знайомим дорослим розібратися в історії світу і нашої країни.

Наш підручник передбачає не тільки читання, а й активну навчальну діяльність читача. Адже багато висновків ви маєте зробити самостійно, і всі ви — наші співавтори й співавторки.

Зверніть увагу на обкладинку підручника. На ній ми не лише зобразили умовне дерево роду та знань, а й подали певні важливі ціннісні поняття. Уважно розглянувши її, дізнаєтесь, який зміст закладено в підручник, що його ви тримаєте у руках.

Сподіваємося, що ваша мандрівка сторінками минулого, сучасного і, навіть, майбутнього буде цікавою, яскравою та корисною.

pick_ukraina_i_svit_6_shchupak.pdf
11 MB
2

Схожі матеріали