Всесвітня історія Історія України

Оцінити підручник:
3,29 24
Всесвітня історія Історія України 6 клас Щупак Піскарьова Бурлака 2019

Всесвітня історія. Історія України. Підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: І.Я.Щупак, І.О.Піскарьова, О.В.Бурлака
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 224
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі діти!

 

Ви вже знаєте, що історія — це наука про минулі події в житті людини та людства, їхні причини та наслідки. У 5 класі ви розпочали шлях пізнання історії нашої країни — України. Історія України є частиною загальної історії людства — всесвітньої історії. І саме зараз ми починаємо гортати її перші сторінки.

Перед вами — підручник з інтегрованого курсу всесвітньої історії та історії України. Тут інтегрується (тобто сполучається, поєднується) стародавня історія зарубіжних країн і предків українців — слов’ян та інших народів, які жили до них на території сучасної України.

Розпочинається ця історія з появи людини, перших колективів людей, а потім, через сотні тисяч років — виникнення перших держав.

Основний текст підручника складається з розділів, параграфів та окремих пунктів. Зазвичай на кожному уроці ви вивчатимете один його параграф. Він містить навчальний текст, ілюстрації, пояснення основних понять.
Зорієнтуватись у підручнику допоможуть основні рубрики:

  • Пізнавально й цікаво
  • Варто запам'ятати!
  • Діємо: практичні завдання
  • Поміркуймо!

Усі найважливіші думки виділено жирним шрифтом, кольором, курсивом.

Перевірити, як добре ви зрозуміли навчальний матеріал, допоможуть запитання й завдання наприкінці параграфів. Вони складаються з таких частин: «Знаю нове», «Обговорюємо в групі», «Мислю творчо».

Культура минулого нерозривно пов’язана із сьогоденням. Люди й тепер використовують поняття грецького походження, «крилаті вислови» з Біблії та байок Езопа, прислів’я давніх римлян. Ми носимо не тільки слов’янські, а ще й грецькі, латинські, давньоєврейські імена. Пояснення «крилатих висловів» ви знайдете в тексті підручника і зможете збагатити свою мову перлинами думки давніх народів.

Ми прагнули зробити вивчення історії цікавим і захопливим. Тому в підручнику ви знайдете головоломки, зможете здійснити відеомандрівки до скарбів давніх цивілізацій, виконати тренувальні вправи за допомогою онлайн-сервісів. Із цього підручника ви дізнаєтесь багато нового, і ваша подорожу світ історії стане цікавою й захопливою. А допоможуть вам у цьому QR-коди, які можна зчитати за допомогою смартфона.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_6_shchupak.pdf
31 MB
2032

Схожі матеріали