Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 1
Українська мова 5 клас Ющук 2022

Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: І.П.Ющук
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 352
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі п'ятикласники та п'ятикласниці!

 

Народна мудрість каже: «Мова — не полова». Мова — це не просто набір звуків і слів, це чітко організована система. Із нею не можна поводитися абияк. її треба знати так само досконало, як ви знаєте свій одяг, свою кімнату, свій смартфон.

Нашу мову творили люди не одне тисячоліття.

А ви, користуючись нею, будете її вдосконалювати й збагачувати заради себе і своїх майбутніх нащадків. За допомогою мови ви вбиратимете знання про світ і передаватимете іншим. Мова для цього — найкращий інструмент, але ним потрібно досконало володіти, якщо знати всі його можливості й силу.

Із п’ятого класу ви починаєте вивчати систематичний курс рідної мови. Після узагальненого розгляду мовних явищ (текст, речення, словосполучення, лексика, будова слова) ви докладно ознайомитеся зі звуками рідної мови й позначенням їх на письмі, із творенням слів, їхніми значеннями, із частинами мови та їхнім призначенням, зі способами пов’язування слів у речення для передачі інформації тощо. Пам’ятайте, що основне в освоєнні рідної мови — розуміти суть її окремих елементів, уміти розпізнавати їх і правильно користуватися ними.

 

pick_ukrainska_mova_5_yushchuk.pdf
9 MB
14

Схожі матеріали