Українська мова

Оцінити підручник:
3,0 2
Українська мова 5 клас Семеног Дятленко Білясник Волницька 2022

Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.М.Семеног, Т.І.Дятленко, М.Д.Білясник, В.В.Волницька
  • Видавництво: "Астон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 336
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі друзі, п’ятикласнику та п’ятикласнице!

 

Цей підручник — особисто для тебе. У початковій школі ти вже багато чого дізнався / дізналася про українську мову.

Сподіваємося, що і в 5 класі ми разом охоче мандруватимемо протягом цього навчального року відомими й невідомими стежками країни Українська Мова.

Тебе приваблюватиме Лексикології та неповторна влучність Фразеології, милозвучність Фонетики, математична точність Орфографії, комунікативність Синтаксису.

Навчальний матеріал не завжди буде простим, але він важливий для формування предметних компетентностей, які ти зможеш реалізувати в будь-яких життєвих ситуаціях.

Ми допомагатимемо долати мовні вершини, а інколи звертатимемося за допомогою до тебе, адже ми друзі — вірні, щирі, добрі, надійні, незмінні, нерозлучні, турботливі... Саме дружба та навчання допоможуть насолодитися спілкуванням із книгою, учителями; ознайомитися й дотримуватись етикетних норм спілкування; приведуть до заповітної мети — стати успішними й відповідальними громадянами України.

Для зручності користування навчальний матеріал підручника розподілено на окремі уроки (параграфи). Численні вправи забезпечать набуття та закріплення мовних навичок.

У підручнику є цікаві тексти та різноманітні запитання і завдання. Виконуючи їх, сміливо висловлюй свої думки та погляди, обґрунтовуй власні міркування, адже хто ясно мислить, той вправно й розмовляє.

Надійним помічником у захопливій мандрівці країною Українська Мова стануть словники. Вони і підкажуть, і вмотивують, і розважать. Словники — орфографічний, тлумачний, орфоепічний, наголосів, іншомовних слів, фразеологічний — подібні до дорожніх знаків або навігатора. Звертайся до них, виконуючи заповіт Максима Рильського:

Не бійтесь заглядати у словник —
Це пишний яр, а не сумне провалля...

 

pick_ukrainska_mova_5_semenog.pdf
9 MB
27

Схожі матеріали