Вступ до історії

Оцінити підручник:
4,0 6
Вступ до історії 5 клас Мороз Мороз 2018

Вступ до історії. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: П.В.Мороз, І.В.Мороз
  • Видавництво: "Педагогічна Думка"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 176
  • Формат файлу: pdf

Шановні п'ятикласники!

 

Ви тримаєте в руках шкільний підручник «Вступ до історії». У цьому році він стане вашим помічником у пізнанні світу історії. З його допомогою ви дізнаєтеся про історію як науку та навчальний предмет, зрозумієте, як історики, що вивчають минулі часи, довідуються про колишні події, як жили наші предки, навчитеся будувати шкалу історичного часу й встановлювати за її допомогою хронологічну послідовність подій, складати розповідь за історичною картою, розпізнавати зміст та значення пам'яток минувшини та багато іншого.

Досягти очікуваного результату уроку допоможуть спеціально розроблені запитання та завдання, розміщені перед, усередині і після тексту параграфа. Аби виконати деякі завдання, потрібно не лише зрозуміти прочитане, а й подумати, поміркувати, а в разі необхідності — звернутися за консультацією до вчителя. Дослідницькі завдання підручника передбачають самостійний пошук знань на підставі аналізу історичних джерел, пам’яток культури, історичних карт тощо.

Важливим на уроці історії є вміння співпрацювати з однокласниками в парах та малих групах, при обговоренні завдання в загальному колі. Щоб така робота була успішною і принесла результат потрібно дотримуватися відповідних правил, які розміщені в додатках підручника.

Під час читання тексту підручника визначайте в ньому головні думки. Особливу увагу звертайте на виділені в тексті синім кольором факти, поняття, імена видатних осіб, дати. Натрапивши на незнайоме слово, запитайте у вчителя або довідайтеся в словнику чи енциклопедії про його значення. У цьому вам допоможе також мережа Інтернет, зокрема українська Вікіпедія.

А тепер пропонуємо перегорнути наступну сторінку підручника і вирушити в захоплюючу подорож світом історичних знань. Бажаємо вам успіхів у навчанні!

 

pick_vstup_do_istoriyi_5_moroz.pdf
16 MB
472

Схожі матеріали