Геометрія

Оцінити підручник:
3,5 2
Геометрія 11 клас Бурда Тарасенкова Богатирьова Коломієць Сердюк 2013 (академ., проф.)

Геометрія. Підручник для 10 класу загальноосвітніх навчальних закладів. (Академічний рівень)

  • Автор: М.І.Бурда, Н.А.Тарасенкова, І.М.Богатирьова, О.М.Коломієць, З.О.Сердюк
  • Видавництво: "Освіта"
  • Рік видання: 2013
  • Сторінок: 304
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі учні!

 

Ви продовжуєте вивчати стереометрію - розділ геометрії про властивості фігур у просторі. У 10 класі ви ознайомилися із взаємним розміщенням прямих і площин у просторі. Тепер розширите і поглибите свої знання зі стереометрії. Дізнаєтесь про координати, вектори і геометричні перетворення у просторі, про властивості многограяників і тіл обертання та їх об’єми і площі поверхонь.

Яка особливість цього підручника? Він інтегрований призначений для вивчення геометрії як на академічному рівні, такі на профільному. Тому в кожному параграфі підручника є теоретичний матеріал і задачі для академічного рівня і для профільного. Теоретичний матеріал параграфа містить два пункти: «Академічний рівень» і «Профільний рівень». Задачі підручника, позначені буквою (А), належать до академічного рівня, а позначені буквою (П) - до профільного. Якщо ви вивчаєте геометрію на академічному рівні, то засвоюєте теоретичний матеріал пункту «Академічний рівень» і розв’язуєте задачі, позначені буквою (А). Профільний рівень передбачає спершу засвоєння матеріалу і розв’язування задач академічного рівня, а потім - поглиблення знань за рахунок вивчення матеріалу пункту «Профільний рівень» і розв’язування задач, позначених буквою (П).

Як успішно вивчати геометрію за підручником? Вивчаючи теорію на академічному чи профільному рівні, особливу увагу звертайте на текст, обведений рамкою. Це найважливіші означення і властивості геометричних фігур. Їх потрібно зрозуміти, запам’ятати і вміти застосовувати під час розв’язування задач. Інші нажливі відомості надруковано жирним шрифтом. Курсивом виділено терміни (наукові назви) понять.

Перевірити, як засвоєно матеріал параграфа, повторити його допоможуть запитання рубрики «Згадайте головне», які є після кожного параграфа. А після кожного розділу вміщено контрольні запитання і тестові завдання. Для тих, хто вивчає геометрію на академічному рівні, запитання рубрики «Згадайте головне», контрольні запитання і тестові завдання позначено буквою (А). Щоб дізнатися, як ви засвоїли зміст на профільному рівні, потрібно відповісти на запитанні і розв'язати тестові завдання, позначені буквами (А) і (П).

Ознайомтеся з порадами до розв'язування задач, із розв’язаною типовою задачею.

Задачі підручника мають чотири рівні складності. Номери задач початкового рівня складності позначено штрихом (’). Це підготовчі вправи для тих, хто не впевнений, що добре зрозумів теоретичний матеріал. Номери з кружечком (○) позначають задачі середнього рівня складності. Усім треба вміти їх розв'язувати, щоб мати змогу вивчати геометрію далі. Номери задач достатнього рівня складності не мають позначок біля номера. Навчившись розв'язувати їх, ви зможете впевнено демонструвати достатній рівень навчальних досягнень. Зірочкою (*) позначено задачі високого рівня. Якщо не зможете відразу їх розв’язати, не засмучуйтесь, а виявіть терпіння і наполегливість. Радість від розв’язання складної задачі буде вам нагородою.

Розв'язавши задачі, виділені жирним шрифтом, запам’ятайте їх формулювання. Ці гометричні твердження можна застосовувати до розв’язування інших задач.

Скориставшись рубрикою «Дізнайтеся більше», ви зможете поглибити свої знання, розширити кругозір.

 

pick_geometriya_11_burda.pdf
16 MB
123

Схожі матеріали