Математика

Оцінити підручник:
2,8 5
Математика 5 клас Тарасенкова Богатирьова Коломієць Сердюк Рудніцька 2022

Математика. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Н.А.Тарасенкова, І.М.Богатирьова, О.М.Коломієць, З.О.Сердюк, Ю.В.Рудніцька
  • Видавництво: "Оріон"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 352
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі учні й учениці!

 

Ви вже чотири роки вивчали математику й багато чого цікавого та пізнавального дізналися. Але попереду — ще більше нового.

Математичні знання люди використовують протягом усього життя: і на роботі, й у повсякденні. У наш час, коли наука рухається вперед дуже швидко, неможливо уявити фа-хівця/фахівчиню будь-якої галузі без знань математики.

Щоб засвоїти математику, необхідними є вміння рахувати, міркувати, порівнювати, робити висновки, ставити запитання і відповідати на них, розв’язувати задачі та обґрунтовувати свої висновки. Усі ці вміння ви зможете розвинути, якщо будете наполегливо й відповідально працювати на уроках, а також самостійно працювати вдома. А підручник вам у цьому допоможе.

Як успішно вивчати математику за цим підручником? Весь матеріал поділено на розділи, а розділи — на параграфи. У кожному параграфі є теоретичний матеріал і задачі. Найважливіші означення і правила, які потрібно зрозуміти, запам’ятати й навчитися застосовувати, позначено заголовком «Запам’ятайте». Курсивом виділено терміни (наукові назви) математичних понять. У «Словничку» до кожного параграфа ви знайдете переклад основних термінів англійською, німецькою та французькою мовами.

Перевірити, як засвоєно матеріал, допоможуть запитання рубрики «Пригадайте головне», які є в кожному параграфі.

Задачі підручника мають чотири рівні складності. Номери задач початкового рівня складності позначено штрихом ('). Це підготовчі вправи для тих, хто не впевнений/не впевнена, що добре зрозумів/зрозуміла теоретичний матеріал. Номери з кружечками (°) позначають задачі середнього рівня складності. їх треба навчитися розв’язувати всім, щоб мати змогу вивчати математику далі. Номери задач достатнього рівня складності не мають позначки біля номера. Навчившись розв’язувати їх, ви зможете впевнено демонструвати достатній рівень навчальних досягнень. Зірочкою (*) позначено задачі високого рівня складності. Якщо не зможете відразу їх розв’язати, не засмучуйтесь, а виявіть терпіння і наполегливість. Радість від розв’язання складної задачі буде вам винагородою.

Скориставшись рубрикою «Дізнайтеся більше», ви зможете розширити свої знання, дізнатися про походження термінів і математичних позначень, про внесок у науку видатних математиків.

У рубриці «Проявіть компетентність» зібрано завдання, які пов’язані з реальним життям. Їх розв’язання допоможе вам набувати математичну компетентність. Задачі, пов’язані з іншими ключовими компетентностями, мають додаткові позначки: — про Україну та світ, — фінансові розрахунки, — про збереження здоров’я (розпорядок дня, поживні речовини, харчування тощо), екологічні, — на рух та його безпеку.

Бажаємо вам успіхів у пізнанні нового та задоволення від вивчення математики!

 

pick_matematika_5_tarasenkova3.pdf
12 MB
179

Схожі матеріали