Історія України

Оцінити підручник:
2,0 6
Історія України 10 клас Сорочинська Гісем 2018

Історія України. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: Н.М.Сорочинська, О.О.Гісем
  • Видавництво: "Навчальна книга - Богдан"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Любі друзі!

 

У 10 класі ви продовжите вивчати систематичний курс історії України. Щоб його опановувати як слід, треба ознайомитися з підручником. Для початку — з’ясувати для себе його структуру. Матеріал підручника об’єднано у шість розділів, кожен з яких містить декілька параграфів, які, своєю чергою, складаються з окремих пунктів. Історія України, як ви вже знаєте, має власну термінологію, котру необхідно розуміти. У тексті ви побачите ці поняття, терміни, а також дати, які виділені жирним шрифтом. На них треба звертати особливу увагу.

Крім основного тексту, параграфи містять історичні документи, ілюстрації, карти та схеми. Працюючи з параграфом, належить обов’язково прочитати включений до нього документ і відповісти на запитання до нього. Розглядаючи ілюстрації, звертайте увагу на підписи, які пояснюють зміст зображеного. Спробуйте їх пов’язати з текстом підручника. Формуванню уявлень про те, де і як саме розгорталися події, з котрими ви ознайомилися, допоможе історична карта. Схеми розкриють вам зв’язки між складовими історичних явищ, процесів, пояснять їхні особливості тощо.

Підручник містить цілу систему завдань. Вони подаються на початку та в кінці параграфів, наостанку пунктів, біля ілюстрацій, наприкінці кожного розділу. Запитання та завдання спрямовані на формування різноманітних умінь і навичок. Звертайте увагу на умовні позначення поряд із ними. Вони підкажуть вам, що і як необхідно виконувати.

Завершивши вивчення теми, ви зможете підсумувати її матеріал за допомогою наведених у підручнику узагальнюючих запитань і завдань. Тестові завдання до теми у форматі ЗНО допоможуть вам здійснити самоперевірку рівня набутих знань і підготуватися до тематичного контролю.

Підручник супроводжується електронним освітнім ресурсом, на якому розміщено практичні роботи, додаткову інформацію, фрагменти документів та запитання до них, тести для самоконтролю, що виконуються в режимі онлайн. Усе це ви знайдете за електронною адресою: www.bohdan-digital.com/edulO/

Спеціальні позначки, розташовані на сторінках підручника, підкажуть вам, коли саме доцільно звертатися до інтернет-додатків.

Система символів, що супроводжують окремі рубрики, полегшить вашу роботу з підручником.

 

pick_istoriya_ukraini_10_sorotchinska.pdf
16 MB
7778

Схожі матеріали