Громадянська освіта

Оцінити підручник:
2,0 4
Громадянська освіта 10 клас Васильків Кравчук Сливка Танчин Тимошенко Хлипавка 2018

Громадянська освіта. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Інтегрований курс. Рівень стандарту)

  • Автор: І.Д.Васильків, В.М.Кравчук, О.А.Сливка, І.З.Танчин, Ю.В.Тимошенко, Л.М.Хлипавка
  • Видавництво: "Астон"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

Шановні учні та учениці!

 

Усі ми прагнемо розквіту нашої держави. А це вимагає від кожного з нас мати активну громадянську позицію, брати безпосередню участь у громадському житті й демократичних перетвореннях, бути відповідальним, толерантним, з повагою ставитися до прав людини. Для цього важливо формувати в собі особисту, національну й загальнолюдську гідність, критично мислити, не бути байдужими до того, що відбувається у світі, країні, місті, селі, уміти використовувати наявні механізми впливу на державну владу, захист своїх прав тощо. Такими, свідомими і зрілими, громадяни не народжуються, а стають у процесі навчання.

Саме з цією метою Міністерство освіти і науки України розробило Концепцію розвитку громадянської освіти в Україні, а для учнів 10 класу запроваджено інтегрований курс «Громадянська освіта», покликаний підготувати вас до активного суспільного життя в умовах демократії.
Сподіваємося, що пропонований підручник допоможе вам сформувати систему тих демократичних принципів і цінностей, які потрібні кожній особистості як для індивідуального, приватного, так і для спільного, громадського життя.

Автори підручника поставили перед собою мету дати не просто потрібну суму знань, а й допомогти вам навчитися жити в суспільстві. Це означає — поважати закон, відстоювати і захищати свої права, впливати на ухвалення важливих суспільно-політичних рішень, конструктивно взаємодіяти з іншими, будувати ефективні взаємини. А також думати і розмірковувати, формулювати й обстоювати власну позицію, робити логічні висновки і правильний вибір, забезпечувати своєю працею добробут сім’ї та країни. Тож пропонуємо вам не лише теоретичний матеріал, а й багато цікавих практичних завдань, що сприятимуть виробленню потрібних умінь і навичок та сприятимуть отриманню нових знань.

Пам’ятаймо, що Україна як європейська держава починається з нас — її громадян.

 

pick_hromadyancka_osvita_10_vasylkiv.pdf
14 MB
287

Схожі матеріали