Основи правознавства

Оцінити підручник:
5,0 1
Основи правознавства 9 клас Васильків Кравчук 2017

Основи правознавства. Підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

  • Автор: І.Д.Васильків, В.М.Кравчук
  • Видавництво: "Астон"
  • Рік видання: 2017
  • Сторінок: 280
  • Формат файлу: pdf

Шановні учні!

 

Сьогодні ви, очевидно, все частіше замислюєтеся про майбутнє, яке визначається вашими теперішніми зусиллями і перемогами; про те місце у житті й суспільстві, яке прагнете зайняти. Ви хочете зрозуміти світ і сподіваєтеся, що світ розумітиме і сприйматиме вас. Проте всім нам часто доводиться обирати між «хочу» і «мушу», між «можу» і «буду». І не завжди критерієм вибору є наша власна воля чи уподобання. Ми живемо поряд з іншими людьми, бо людина поза соціумом жити не може. Взаємодіючи із суспільством, кожен із нас розвиває свої соціальні якості, стає особистістю.

Ми повинні зважати, що поряд із нами живуть інші люди, які теж мають бажання та інтереси. Між усіма нами формуються певні взаємини, які регулюються давно складеними уявленнями про добро і зло, моральність і неприйнятність, справедливість і кривду, гуманність і зневагу. Та найпотужнішим регулятором взаємин у суспільстві є такі категорії, як право та обов’язок. Авжеж, ці слова ви чуєте повсякчас, та чи знаєте їх справжній сенс?

Де дізнатися про свої права? Чи має хтось, окрім вас, такі самі права? Як жити, щоб не конфліктувати із законом? Де шукати захисту, якщо ваші права порушено? Які обов’язки ви маєте, крім тих, про які чи не щодня вам нагадують удома та в школі? Навіщо взагалі існують обов’язки?

Знайти відповіді на ці та інші подібні запитання, дізнатися, як регулюються взаємини у громадському, політичному, державному житті, вам допоможе навчальний предмет «Основи правознавства». Засвоївши програмовий матеріал курсу, ви зможете пояснювати, аналізувати та розв’язувати життєві ситуації з використанням правових знань, а також навчитеся оцінювати та регулювати власну поведінку у різних сферах відповідно до норм права.

 

pick_osnovi_pravoznavstva_9_vasilkiv.pdf
18 MB
10

Схожі матеріали