Біологія

Оцінити підручник:
5,0 1
Біологія 9 клас Остапченко Балан Поліщук 2022

Біологія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: Л.І.Остапченко, П.Г.Балан, В.П.Поліщук
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 256
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі дев'ятикласники та дев'ятикласниці!

 

Протягом попередніх років навчання ви ознайомилися з різноманітним світом організмів: бактерій, рослин, грибів, тварин. Ви також докладно вивчали будову та процеси життєдіяльності людини як біо-соціальної істоти.

У 9-му класі ви ознайомитеся з досягненнями біологічних наук, які вивчають хімічний склад організмів, будову та функціонування клітин і тканин, особливості індивідуального розвитку організмів, закономірності спадковості та мінливості. Ви дізнаєтеся про загальні закономірності, притаманні різним представникам живої природи, та різні рівні організації живої матерії; узагальните знання, набуті упродовж попередніх років навчання.

Ми впевнені, що набуті знання допоможуть вам краще зорієнтуватися у складному, різноманітному й надзвичайно цікавому світі живих істот, які нас оточують, зрозуміти їхні взаємозв’язки із середовищем мешкання. Сподіваємося, ви збагнете надзвичайну потребу оберігати навколишнє природне середовище та поліпшувати його стан, охороняти та раціонально використовувати природні ресурси. Вам буде цікаво дізнатися про сучасні досягнення біотехнології, генної та клітинної інженерії, адже від їхнього розвитку залежить вирішення таких нагальних проблем людства, як забезпечення продовольством, розроблення нових лікарських препаратів, здійснення заходів з охорони навколишнього природного середовища, збільшення тривалості життя людини.

Крім основного матеріалу, підручник містить і додатковий, певним чином виокремлений у тексті. Це цікаві та корисні відомості з різних галузей біології.

Включені в текст підручника наскрізні змістові лінії: «Громадянська відповідальність , «Здоров’я і безпека», «Екологічна безпека і сталий розвиток» і «Підприємливість і фінансова грамотність», мають своє навчальне навантаження, спрямоване на формування відповідних ключових компетентностей.

Важливою складовою уроку біології є лабораторні дослідження, лабораторні та практичні роботи. Вони допоможуть вам самостійно засвоїти потрібні знання, сформувати спеціальні та практичні вміння. Формуванню навичок самостійної роботи, умінь пошуку потрібної інформації в додаткових джерелах слугуватимуть навчальні проєкти.

Отже, успіху вам у пізнанні складного та цікавого світу організмів! Сподіваємося, що знання, які ви здобудете, вивчаючи біологію, стануть вам у пригоді в подальшому житті.

 

pick_biologiya_9_ostapchenko2.pdf
10 MB
18

Схожі матеріали