Біологія і екологія

Оцінити підручник:
3,5 4
Біологія і екологія 11 клас Остапченко Балан Компанець Рушковський 2019

Біологія і екологія. Підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту)

  • Автор: Л.І.Остапченко, П.Г.Балан, Т.А.Компанець, С.Р.Рушковський
  • Видавництво: "Генеза"
  • Рік видання: 2019
  • Сторінок: 208
  • Формат файлу: pdf

Шановні одинадцятикласниці та одинадцятикласники!

 

Минулого року ви ознайомилися з біорізноманіттям нашої планети, принципами метаболізму різних організмів; зрозуміли, як важливо оберігати спадковий матеріал від мутагенних факторів, дізналися про завдання медичної генетики щодо діагностики, профілактики та лікування спадкових захворювань й уроджених вад, про сучасні досягнення біології та медицини в галузі трансплантології тканин та органів, перспективи репродукційної медицини.

Цього року ви детальніше опануєте важливу властивість живої матерії - здатність адаптуватись, тобто пристосовуватися до різноманітних умов середовища мешкання; розширите свої знання про імунну систему, профілактику неінфекційних, інфекційних, інвазійних захворювань; дізнаєтеся про сучасні екологічні проблеми у світі та в Україні, шляхи подолання їх, а також основні напрями реалізації біологічної безпеки. Ви переконаєтеся, що за допомогою досліджень у галузі селекції та біотехно-логії можна розв’язати проблему забезпечення населення планети, що безупинно зростає, харчовими продуктами та ефективними ліками, усвідомите значення для подальшого прогресу суспільства сучасних досягнень перспективних галузей біології - біотехнології, генної та клітинної інженерії.

Текст підручника поділено на теми та параграфи, які ви можете знайти, скориставшись «Змістом». Основні положення, терміни і поняття, на які потрібно звернути особливу увагу, виділено відповідним шрифтом.

Інформацію, яку слід пригадати, щоб краще засвоїти новий матеріал, позначено.

Головні тези, які важливо засвоїти на кожному уроці, виділено в рубрику Запам'ятаємо.

Крім основного матеріалу, підручник містить і додатковий (цікаві та корисні відомості з різних галузей біології, екології та медицини), уміщений у рубрику Цікаво знати.

Підручник містить багато ілюстративного матеріалу: фото, малюнки, схеми, графіки. Звертайте увагу на підписи до них. Часто вони містять важливу додаткову інформацію, а також завдання, виконати які вам допоможе вчителька або вчитель. У тексті параграфів вам траплятимуться практично орієнтовані Завдання, виконання яких підвищить вашу предметну компетентність, допоможе розвинути навички пошукової діяльності, комунікативні здібності.

 

pick_biologiya_ekologiya_11_ostapchenko.pdf
23 MB
622

Схожі матеріали