Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 2
Українська мова 9 клас Авраменко 2022

Українська мова. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.М.Авраменко
  • Видавництво: "Грамота"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 159
  • Формат файлу: pdf

 

Дорогі дев’ятикласники та дев’ятикласниці!

 

Цього навчального року ви продовжуєте опановувати синтаксис і пунктуацію. Звуки, слова та їхні особливості, які детально вивчали в попередніх класах, є будівельним матеріалом для речення, за допомогою якого ви вже можете передавати свої думки, інтонації та емоції.

Підручник допоможе вам у цікавій і сучасній формі опанувати знання із синтаксису складного речення, а також навчатиме правильно ставити розділові знаки, від яких багато що залежить, коли вам доводиться висловлювати думки.

Особливістю цієї книжки, з одного боку, є спрощений і більш доступний підхід до вивчення граматичних явищ, а з іншого — новий формат підручника — той, який використовують у Німеччині, Великій Британії, США й інших країнах світу з високим рівнем життя та освіти. Такий варіант підручника дає широкі можливості для використання ілюстрацій, таблиць і схем.

Сподіваємося, що вам цікаво буде вивчати синтаксис і пунктуацію за тематичним принципом добору навчального матеріалу. Це означає, що кожну граматичну тему ви будете вивчати на мовному матеріалі з якоїсь конкретної галузі життя: пори року, страви, одяг, сучасна музика, наука, місто, подорожі та ін.

Грамотне мовлення — невід’ємна ознака успішної людини. Підвищити свій мовний рівень вам допоможе рубрика «Культура слова», у якій ви знайдете типові помилкові (часто суржикові) конструкції; проблемні наголоси, колоритні приказки.

Ми пропонуємо для вивчення мови й матеріали з мережі «Інтернет». Це зробить вашу роботу на уроці чи вдома більш різноманітною та цікавою.

Переглядайте експрес-уроки в інтернеті (у пошукове віконце досить увести тему конкретного уроку) — вони сприятимуть якнайкращому засвоєнню мовних нюансів.

Вправа для спостережень, правила, вправи для тренування, рубрика «Культура слова», домашнє завдання — це типові складники кожного уроку. Сподіваємося, що такий формат сприятиме чіткості й організованості в опануванні української мови.

Ознайомтеся з піктограмами, які, як маяки в морі, орієнтуватимуть вас на різні види роботи. Успіхів!

 

pick_ukrainska_mova_9_avramenko2.pdf
5 MB
146

Схожі матеріали