Українська мова

Оцінити підручник:
5,0 2
Українська мова 9 клас Глазова 2022

Українська мова. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.П.Глазова
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 239
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні дев'ятикласниці та дев'ятикласники!

 

Українська мова — державна мова України, важливий чинник високої гідності громадян України, самобутності нашого народу.

«Кожен мусить пізнати свій народ і себе в ньому»,— писав Григорій Сковорода. Філософ стверджував необхідність троїстого самопізнання, тобто пізнання себе як особи, як громадянина та як власне людини. Не заперечуючи гасла «Всі люди рівні», він не стомлювався стверджувати: «Всі люди різні».

Могутнім інструментом самопізнання є мова. Пізнавати себе засобами мови вам допомагатиме цей підручник.

Ви — юні громадяни і громадянки інформаційної доби. Дехто з науковців порівнює мову зі своєрідною операційною системою такого величезного комп’ютера, яким є суспільство. Навчання онлайн, спілкування через е-мейл та інтернет-форуми стали для вас такими ж звичними, як виконання письмових завдань у шкільних зошитах. Пізнавати й творити себе засобами мови у процесі спілкування вам теж допомагатиме цей підручник.

Чим досконаліше людина володіє мовою, тим виразніше, повніше, яскравіше постає вона перед іншими людьми як особистість. Для ефективного мовленнєвого спілкування будь-якими засобами необхідно не лише оволодіти мовними та мовленнєвими знаннями та вміннями, а ще й сформувати відповідні компетентності.

Формувати в собі такі чесноти, як людяність, співчутливість, чесність і порядність вам так само допомагатиме підручник. Вивчаючи мову, ви обговорюватимете моральні цінності, що дають кожному з нас можливість оцінювати життя та орієнтуватись у ньому. А ще підручник сприятиме розвиткові у вас допитливості, критичного мислення, упевненості у своїх силах, креативності.

Мова — могутній засіб вираження складної гами людських почуттів. Заклик «пізнай самого себе» стосується можливості такі почуття розуміти й розрізняти. Розвивати вміння визначати емоції та почуття — свої та інших людей, а ще за будь-яких обставин опановувати себе вам теж допомагатиме цей підручник.

Хай уроки української мови стануть для вас сходинками до майбутніх успіхів, до самоствердження й самовдосконалення через опанування державної мови та вміння бездоганно нею спілкуватися!

 

pick_ukrainska_mova_9_glazova3.pdf
6 MB
69

Схожі матеріали