Всесвітня історія

Оцінити підручник:
3,33 3
Всесвітня історія 9 клас Гісем Мартинюк 2022

Всесвітня історія. Підручник для 9 класу закладів загальної середньої освіти.

  • Автор: О.В.Гісем, О.О.Мартинюк
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2022
  • Сторінок: 234
  • Формат файлу: pdf

 

Шановні дев'ятикласники і дев'ятикласниці!

 

Перш ніж розпочати роботу з підручником, необхідно ознайомитися з його змістом і структурою. Матеріал об’єднано в п’ять розділів, кожен із яких містить кілька параграфів, що, у свою чергу, поділяються на пункти. У тексті ви зустрінете слова й дати, виділені жирним шрифтом. Це означає, що на них необхідно звернути особливу увагу.

Ви вже знаєте, що історія, як і будь-яка інша наука, має власну термінологію, і її необхідно розуміти. Підручник містить дати основних подій, визначення понять і термінів, інформацію про видатних історичних осіб. Працюючи на уроках і вдома, періодично перевіряйте себе, щоб переконатися, чи правильно ви зрозуміли основні події, персоналії, нові поняття й терміни.

Параграф розпочинають стислий виклад основних навчальних завдань і запитання на повторення. Це допоможе вам пригадати вже відомий матеріал і підготуватися до сприйняття нового.

Параграф супроводжується завданнями до тексту, які допоможуть вам краще його зрозуміти.

Важливу роль для розуміння навчального матеріалу відіграють наведені в підручнику різноманітні текстові й візуальні джерела. Працюючи з параграфом, необхідно опрацювати підібрані до нього історичні джерела та відповісти на запитання. Розглядаючи ілюстрації, звертайте увагу на підписи, які розкривають зміст зображеного. Схеми й таблиці унаочнюють зв’язки між складовими певного історичного явища, пояснюють його особливості тощо.

Наприкінці параграфа пропонується сформулювати судження на підставі розглянутих фактів, щоб узагальнити вивчений матеріал і зробити висновки. Запитання і завдання до параграфів, розподілені на чотири групи, допоможуть вам здійснити самоперевірку, осмислити вивчений матеріал і закріпити практичні навички. За необхідності звертайтеся до додаткових джерел.

Підручник має інтернет-підтримку. На його сторінках розміщені QR-коди, за якими ви знайдете:

• матеріали для проведення практичних занять;
• завдання на узагальнення знань за розділами;
• онлайн-тестування для підготовки до тематичного контролю за кожним розділом.

 

pick_vsesvitnya_istoriya_9_gisem3.pdf
9 MB
122

Схожі матеріали